Identitet

Det vidste du ikke om McDonald’s

Af Marie Søndergaard 22. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Okay, vi er i hvert fald blevet meget klogere på McDonald’s efter at have fundet alle de her facts! Hvor mange kendte du i forvejen?

Måske elsker du at spise på McDonald’s, eller det kan være, du faktisk ikke er ret vild med deres burgere og pomfritter.

Læs også: Stjerner der har arbejdet på en fastfood-restaurant

Lige meget hvad så kender vi i hvert fald alle det store, gule ”M”, der er fastfood-kædens logo. McDonald’s findes nemlig i virkelig mange lande, og hver dag er der mange millioner mennesker, der køber en menu på restauranterne.

Læs også: Guide til sund fastfood

Herunder kan du læse spændende facts om McD, du helt sikkert ikke kendte i forvejen!

DetvidsteduikkeomMcDonald's

McDonald’s blev grundlagt af de to brødre Richard og Maurice McDonald i USA i 1940.
Shutterstock
McD startede faktisk med at være en barbecue-kæde, så det var først otte år efter grundlæggelsen, at de bestemte sig for at satse på hamburgere.
Shutterstock
Verden over arbejder der i dag næsten to millioner mennesker på en McD-restaurant!
Shutterstock
Der er omkring 35.000 restauranter fordelt over 118 lande, og de bliver hver dag besøgt af i alt 68 millioner kunder. Vildt!
Shutterstock
I 2006 redesignede McDonald’s deres restauranter for at få dem til at ligne hyggelige kaffebarer med træborde og flotte farver.
Shutterstock
I 1970’erne fik man kæmpe portioner, når man bestilte burgere og pomfritter, men i dag er portionerne blevet 46 procent mindre.
Shutterstock
McDonald’s er flere gange blevet kritiseret for at servere usund mad, der har konsekvenser for kundernes helbred, og det har blandt andet resulteret i, at kæmpeportionerne er taget af menukortet, og de er begyndt at bruge en anden slags olie til at friturestege i.
Shutterstock
Den mest kendte retssag mod McD var i 1994, hvor kvinden Stella Liebeck endte med at få en erstatning på flere millioner dollars, fordi hun havde brændt sig slemt på en alt for varm McD-kaffe.
Shutterstock
Den første McD-restaurant i Danmark åbnede i 1981 på Vesterbrogade i København. Den lukkede igen i 2014, fordi folkene bag de danske McD-restauranter ikke selv mente, at restauranten levede op til kædens krav, og en renovering ville koste for mange penge.
Shutterstock
I Arizona findes der en restaurant, hvor det verdenskendte McD-logo er turkis og ikke gult! ”M”et blev malet turkis, fordi man, da restauranten åbnede, havde meget strenge regler om, at bygninger skulle blende ind i den smukke natur – og det ville et gult logo altså ikke lige gøre.
Shutterstock
Maskotten Ronald McDonald bliver i Japan kaldt Donald McDonald, fordi man ikke bruger r-lyden på japansk.
Shutterstock
Hvis du vil forbrænde kalorierne fra en Big Mac-menu, skal du angiveligt gå i seks timer i træk.
Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste