Identitet

Åh nej! Jeg er forelsket i en ældre fyr

Af Stine Kærsgaard 20. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du håbløst vild med en ældre fyr? Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du håndterer forskellige forelskelses-scenarier!

Du kender det sikkert… Når kærligheden er svær, umulig eller forbudt. På en eller anden måde er lidt bare lidt spændende, ikke?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når fyren er ældre

Nogle piger vil opleve at blive tiltrukket af de lidt ældre fyres modenhed. Måske er de bedre til at lytte til dine følelser eller spørge ind til dig. Men det ændrer altså ikke på, at det ofte er noget rod, da dit crush med stor sandsynlighed ikke vil se dig som kærestepotentiale, fordi du så meget yngre.

Læs også: Hjælp! Jeg har et crush på min lærer

Det kan være strafbart

Samtidig er det faktisk strafbart at have et seksuelt forhold til en person, der er yngre, og under 15, hvis man selv er ældre. Så der er altså lige nogle ting, man lige skal overveje, hvis kærligheden finder sin vej alligevel…

Læs også: Test: Hvor forelsket er du?

Klik dig gennem galleriet, og find ud af, om dit crush er et "no go", eller om der måske kan være en lille chance for, at du kan (og må) score ham. Vi har samlet de fem mest "almindelige" scenarier her:

Åhnej!Jegerforelsketienældrefyr

Det er altså lidt noget rod at være forelsket i sin storebrors ven. Der er nemlig en ret stor risiko for, at din storebror vil synes, det er super nederen, at du går og crusher på hans venner! Samtidig vil din storebrors ven med ret stor sandsynlighed også bare se dig som sin vens lidt umodne lillesøster. Hvis dit crush er meget ældre, er det nok en god idé bare at skyde tanken væk… Meeeen, hvis aldersforskellen ikke er så stor, og du fornemmer, at han smiler meget til dig, behøver forelskelsen måske ikke at være helt umulig – og så er det bare med at skrue charmen på, når han er ”in tha house!”
Det er en lidt svær situation, når man er vild med sin venindes storebror. Måske synes din veninde også, at det er lidt irriterende, at din opmærksomhed er mere på hendes bror end på hende, når du kommer på besøg? Ligesom med din egen storebrors ven er det i denne situation også en god idé lige at overveje, hvor stor aldersforskellen egentlig er, før du prøver på at score ham. Hvis du vurderer, at det ikke er umuligt, kan det måske være, at din veninde har et par gode tips til, hvordan du kan imponere ham… Hun kender ham trods alt bedst!
De fleste, der har haft en ung og pæn lærer, kender nok følelsen af at crushe lidt på vedkommende i timerne. Det er faktisk naturligt, fordi din lærer vil (naturligvis) fremstå dygtig, moden og meget anderledes end fyrene på din egen alder! Men NEJ. Det er og bliver et ”no go”. Glem crushet hurtigst muligt!
Uh, det er en klassiker, og vi har nok alle prøvet det! Et sådan crush behøver slet ikke at være umuligt eller forbudt, da der er grænser for, hvor gammel han kan være, når han stadig går i skole. Prøv at smile lidt ekstra til ham på gangene, og find så ud af, hvor du kan finde ham til næste skolefest – hvem ved, måske får I snart chancen for at tale sammen!
Er du begyndt at crushe lidt på en af dine ældre kollegaer? Det er lidt tricky, for du kan faktisk sætte jer begge i en rigtig dum situation. Jeres chef vil med stor sandsynlighed ikke synes, det er super smart, at de fastansatte går og indleder forhold med de yngre studiemedhjælpere. Så medmindre at det er ”ægte kærlighed” fra begges sider, så glem ham hurtigst muligt!

Læs mere om