Det er vigtigt at få en god start på dagen, og det får man allerbedst ved et godt og sundt måltid morgenmad.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Men desværre er der lidt for mange af os, der springer lige netop det måltid over, fordi vi hellere vil sove lidt mere og ikke har tid om morgenen. Men så er det godt, at der findes nogle hurtige alternativer til morgenmaden!
 

Ristet brød med ost og skinke

Hvis du kan gøre det til en vane at sætte et brød i brødristeren, som det første du gør om morgenen, er et ristet brød med pålæg en superhurtig løsning. Du kan for eksempel tage en skive ost og skinke fra køleskabet, eller hvad du har lyst til, og vupti - så er der morgenmad. Det behøver ikke være mere kompliceret end det!

Bonus: Bruger du rugbrød eller et andet groft brød, vil du være mæt helt til frokost, og så får du den mest optimale start på dagen. Og er du ikke til ristet brød, kan du jo bare bruge et stykke groft knækbrød i stedet.

Tag testen: Hvor sund er din morgenmad?
 

Muslibar

Har du ikke tid til at sætte dig ned og spise en skål yoghurt med musli om morgenen? Så tag en muslibar eller to i stedet for! Det tager ikke mange sekunder, før sådan en er væk, og det er meget bedre end slet ikke at spise. Men hold dig fra dem med alt for meget chokolade på.

Bonus: Muslibarer kan fås med flere forskellige smage, med og uden nødder og i mange varianter - så bliver du træt af den ene, kan du prøve en ny.

Læs også: Få en sund start på dagen
 

Frugt

Et æble, en pære eller en banan behøver ikke tage ret meget mere end et par minutter at få ned, så det er altid en god løsning, hvis du har travlt. Selv hvis du virkelig ikke har tid, fordi du er kommet for sent op eller lignende, for så tager du bare frugten med i hånden og spiser det på vej til skole.

Bonus: Frugt har et naturligt højt indhold af frugtsukker, der giver et højt boost af energi. En perfekt måde at starte dagen på!

I galleriet kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Alt du skal vide om morgenmad