Hvis man vil undgå upassende indhold på YouTube, kan man slå ”Restricted Mode” – på dansk ”Begrænset tilstand” – til inde på hjemmesiden. Men nu har flere youtubere opdaget, at der er en helt bestemt type videoer, der forsvinder, når man har slået ”begrænset tilstand” til – nemlig videoer med LGBT-indhold. LGBT står for "Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender", og det har gjort mange youtubere vrede, at den type indhold bliver opfattet som ”upassende indhold” af YouTube.

Tag testen: Hvilken YouTube-type er du?

En af dem, der er blevet virkelig rasende på YouTube, er Tyler Oakley, som selv har oplevet at få blokeret en af sine videoer. 

- YouTube er ofte det første sted, mange LGBTQ+-unge rundt omkring i verden ser sig selv og deres historier delt og hyldet. At blokere det er skadeligt, så enkelt er det, siger han til TeenVogue.

Læs også: Se den allerførste YouTube-video ever

Den transkønnede YouTuber SeaineLove er også vred over, at de videoer, hvor hun fortæller om at være transkønnet, ikke kan ses, når man har slået ”begrænset tilstand” til.

YouTube svarer i et tweet, at meningen med den begrænsede tilstand er at filtrere ”voksent” indhold fra, og at det kun er en lille del af brugerne på sitet, der slår den til. I tweetet står der også, at YouTube er stolt over at være en platform for LGBT-youtubere.

- Vi er kede af den forvirring, dette har givet, og vi vil undersøge sagen, står der.  

I galleriet får du tips til at få en succesfuld YouTube-kanal fra nogle af de største youtubere:

Sådan bliver du YouTube-stjerne