Den 23. april 2021 var Netflix klar med endnu en serie, du helt sikkert må bingewatche. Det er serien ’Shadow and Bone’, som er lavet ud fra Leigh Bardugos omtalte bøger af selvsamme navn. Serien er allerede blevet et kæmpe hit og ligger i skrivende stund i ’top 10’ på den populære streamingtjeneste.

’Shadow and Bone’ tager os med ind i en verden, der er opdelt af et mørkt skyggehav, som de færreste klarer sig levende igennem. Her kæmper mennesker og Grishaere (personer med magiske kræfter) side om side for at få bugt med de mørke kræfter.

Vi følger Alina Starkov, en ung kvinde, der opdager, at hun har evnen til at manipulere lys. Profetier har spået, at hun er den manglende brik, der skal til for at besejre det onde. Hun begiver sig ud på en rejse i hjemlandet Ravka for at lære sine kræfter at kende. Men rejsen bliver ikke nem, for farer lurer konstant på vejen, og det viser sig hurtigt, at hun ikke kan stole på nogen.

Du kan se traileren til serien lige her:

LÆS OGSÅ: Ny populær film på Netflix tager verden med storm

Bøgerne vækkes til live

’Shadow and Bone’ er den første af Leigh Bardugos bøger i Grisha-universet, som inkluderer ’Shadow and Bone’- trilogien, ’Six of Crows’- serien og sidst men ikke mindst ’The King of Scars’-serien. Eftersigende kommer hver sæson af Netflix-serien til at handle om hver bog, derfor er der mange sæsoner i vente, som vi kan glæde os til.  

Leigh Bardugo fortæller i et interview med Seventeen, hvor spændende det er for hende, at hendes bøger nu bliver vakt til live.

- Det er et sandt privilegium, som få forfattere får lov at opleve. At se ens universer blive vækket til live er større og smukkere, end jeg nogensinde kunne håbe på, fortæller hun.

Siden serien udkom, er interessen for Leigh Bardugos bøger også steget markant, viser tal fra Saxo. Her ligger alle bøgerne lige nu i toppen af bestsellerlisten. Du kan finde bøgerne lige her.

Mangfoldighed i fokus

Selvom serien er baseret på Leigh Bardugos bøger, afviger den også en smule fra dem. Mangfoldighed har nemlig været et stort fokus i udarbejdelsen af serien, og det ses især i den karismatiske rollebesætning.  

Rollerne spilles af både nye og erfarne skuespillere, som alle falder perfekt i hak med deres karakterer. Her præsenteres vi blandt andet for Jessie Mei Li i rollen som Alina, Ben Barnes som general Kirigan, Archie Renaux som Mal, Freddy Carter som Kaz, Amita Suman som Inej og Kit Young som Jesper.

Men det er ikke alt, for der gemmer sig nemlig også en dansker blandt rollerne. Den danske skuespiller Simon Sears, spiller nemlig Grisha-soldaten Ivan, der har til opgave at beskytte Alina for fare.

Skal du se 'Shadow and Bone'?

Hvis du ikke kan få nok af god læsning, kan du i galleriet få inspiration til 10 bog-serier, du helt sikkert bør læse:

10 bogserier du skal læse

LÆS OGSÅ: Vi Unge-læsernes top 20: Her er jeres yndlingsbøger