Felix Kjellberg – bedre kendt som PewDiePie – er en af verdens allerstørste Youtubere med mere end 50 millioner abonnenter og en masse indbringende samarbejder.

Læs også: De her Youtubere tjente mest i 2016

Blandt andet har PewDiePie haft en millionkontrakt med Maker Studios, der er ejet af Disney. Det samarbejde har Disney dog nu valgt at droppe, efter PewDiePie har udgivet flere videoer med racistiske budskaber rettet mod jøder.

- Selv om Felix har fået sine følgere ved at være provokerende og skamløs, er han gået klart over stregen denne gang, og videoerne er upassende, siger en talsmand for Maker Studios til The Wall Street Journal.

YouTube har også bekræftet, at PewDiePies web-serie ”Scare PewDiePie 2”, som er lavet i samarbejde med Maker Studios, er blevet droppet indtil videre.

En af de omtalte videoer viser blandt andet to mænd, der griner, imens de holder et banner op, hvor der står ”død over jøder”.

Læs også: De mest sete YouTube-videoer i 2016

PewDiePie har selv lagt et indlæg på sin Tumblr-profil, hvor han forklarer, at han har lavet videoerne for at vise, hvor sindssyg den moderne verden er, og at folk vil sige alt for penge. Han skriver også, at han på ingen måde går ind for racistisk og hadefuld adfærd.

I galleriet kan du se tips til at blive Youtuber:

Sådan bliver du YouTube-stjerne