I et nyt interview med Oprah fortæller Elliot Page om, hvordan han har oplevet den første tid, efter han delte med verden, at han er transkønnet.

Den Oscar-nominerede skuespiller, der blandt andet er kendt fra ’Juno’ og ’The Umbrella Academy’, fortæller i et nyt interview med Oprah om, hvordan han ”græd glædestårer,” da han så sig selv i spejlet for første gang efter sin operation.

- Jeg har ikke de der øjeblikke, hvor jeg går i panik mere. Jeg er i stand til at føle mig godt tilpas i min krop - for første gang nogensinde, fortæller han om sin nyfundne selvkærlighed.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Elliot Page skaber historie som den første transkønnede på forsiden af Time Magazine

Da Elliot i december 2020 delte et brev på Instagram, hvor han åbent fortalte om at være transkønnet, skete det efter meget lang betænkningstid. Det gjorde det, fordi han først skulle samle mod og føle sig ”helt tilpas,” inden han delte sin historie.

Skuespilleren fortæller, at hans ærlighed gav ham en helt anden følelse af selvforståelse og selvaccept.

LÆS OGSÅ: 3 råd til dig, der er i tvivl om din seksualitet og dit køn

- Jeg har været i stand til at omfavne det at være transkønnet, og lade mig selv være præcis den jeg er, fortæller Elliot i interviewet med Oprah.

Vigtigt at hjælpe andre

I interviewet, som kan ses på Apple+, fortæller Elliot også, at han valgte at dele sin identitet med resten af verden, fordi han gerne vil hjælpe andre, der er i samme situation som ham selv.

- I den tid, vi befinder os i lige nu, og med de forfærdelige tilbageslag, vi ser mod transpersoner, især mod unge transpersoner, føltes det virkelig nødvendigt at stå frem, siger skuespilleren, der også bruger sine sociale medier til at skabe opmærksomhed på den diskrimination, transkønnede personer bliver mødt af.

Tidligere på året kunne man se Elliot på forsiden af Time Magazine, som den første transkønnede person nogensinde. Se den fine forside her: