Dejlige, sunde pandekager
Mad & opskrifter

Sunde pandekager

Af Luise Gregersen 31. juli 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
De her sunde pandekager er den perfekte snack efter skole eller efter træning - og så er de endda glutenfrie! Se opskriften her.

Super sunde pandekager

Når du bliver sulten sidst på eftermiddagen, har du brug for en nem og hurtig snack, der både er sund og kan holde dig mæt indtil aftensmaden.
De nemme og sunde pandekager er især perfekte som snack efter træning, hvor din krop hungrer efter proteiner.

Læs også: Lav sund peanutbutter-is

Du bestemmer selv, hvor mange ingredienser du vil bruge i dine sunde pandekager. Du kan sagtens nøjes med bananer og æg, men resten af ingredienserne giver dem altså lige et ekstra skud sundhed og lækkerhed.

Det skal du bruge til sunde pandekager:
En moden banan
Et æg
En spiseskefuld loppefrø-skaller (kan købes hos Matas)
En spiseskefuld mandelmel eller blendede mandler
Lidt vaniljepulver

Sunde pandekager - sådan gør du:
Mos bananen og pisk den sammen med ægget med en gaffel. Rør de øvrige ingredienser i, hvis du har dem. Steg dine sunde pandekager på en pande i lidt smør eller en smagsneutral olie.

Læs også: Sund grød

Servér de sunde pandekager med en klat kold skyr, peanutbutter, marmelade, eller hvad du lige har ved hånden - og alt efter, hvor sunde dine pandekager skal være.

snapchat, vi unge

Herunder kan du se, hvad du skal gøre, hvis du er afhængig af at snacke!

Hjælp!Jegerafhængigafat”snacke”

Hvis du er afhængig af at snacke i løbet af dagen, så sørg først og fremmest for at det er sunde ting, som du putter i munden. Skær gulerods- og æblestænger ud, som du har i køleskabet – det er meget bedre end en pose chips!

Hvis dine tanker kun kredser om mad, og alle de lækre snacks der gemmer sig ude i skabet, så prøv at gå eller løbe en tur. Sæt yndlingsplaylisten på, og pludselig glemmer du alt om, at du er lidt snack-sulten.

Vi snacker tit, fordi det bare er megahyggeligt – og vi gør det måske endnu mere, når vi laver hyggelige ting så som at se serier eller film. Prøv at vænne dig til at hygge dig UDEN, at du behøver at spise samtidig. Lav eventuelt en kop grøn the i stedet for, hvis du gerne vil gøre det hyggeligt.

Musik gør altid en hammerglad. Så hvis du gerne vil aflede dine tanker fra kanelgiflerne i skabet så sæt dit yndlingsnummer på, syng med og dans rundt!

Når du ikke har snacket hele dagen lang, vil du være mere sulten til aftensmaden. Det er skønt at være sulten og have god appetit, når man sætter sig ned for at spise, og du vil faktisk også nyde maden mere, hvis du er rigtig sulten. Tænk over det, når du får lyst til at snacke sidst på eftermiddagen!

 

 

MegetMere