Mad & opskrifter

Sådan laver du hjemmelavede flødeboller

Af Michelle Nielsen 5. november 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kan man virkelig lave flødeboller selv? Jep, og her får du opskriften på verdens mest lækre flødeboller!

Overrask dine veninder med de lækreste hjemmelavede flødeboller. Her får du opskriften.

Det skal du bruge:
500 gram marcipan
300 gram sukker
1 dl vand
150 gram pasteuriserede æggehvider
250 gram chokolade

1: Først skal du lave en marcipanbund.
Skær en rulle marcipan ud i cirka 25 stykker. Derefter lægger du dem på en bageplade og bager dem ved 180 grader i 5-8 minutter.

2: Så skal du lave guffet…
Kog sukkeret sammen med 1 dl vand. Lad det koge i 2 minutter. Pisk æggehviderne let og tilsæt langsomt sukkerlagen. Guffet piskes stift med en håndmikser i cirka 10 - 15 minutter. Guffet skal piskes så stift, at du kan vende skålen på hovedet, uden at guffet falder ud.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plasticpose, hvor du klipper det ene hjørne af, så du har en sprøjtepose. Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade, men pas på de ikke bliver brune.

3. Chokoladen skal smeltes…
Smelt noget mørk chokolade i et vandbad. Det er vigtigt, at det er en god chokolade med et højt kakaoindhold, for så bliver flødebollerne bedst.

Hvis du har lyst, kan du også bruge hvid chokolade. Pynt eventuelt flødebollerne, som du har lyst til, og stil dem et koldt sted, til chokoladen størkner.

Her er så de lækre flødeboller. Velbekomme!

Psst…
Det er vores søde layouter på Vi Unge, der har lavet de lækre flødeboller. Vi fik lov at smage dem her på redaktionen, og de kan VIRKELIG anbefales!

Prøv også disse opskrifter:

opskrift, smoothie, sundhed, mellemmåltid

Sund weekendslik.

Tjek de her slik-myter ud: 

7myteromslik,chipsogandresødesager

Niks! Det gælder kun tørret frugt som rosiner og dadler, mens pærer, æbler, bananer og lignende kun har halvt så højt sukkerindhold som slik.
De vejer måske ikke så meget, men de fylder altså alligevel, da de rent faktisk næsten kun består af sukker og fedt. Men det er ikke så meget, at du skal have dårlig samvittighed over at spise en enkelt eller to… Det siger vi i hvert fald til os selv, hi hi!
Både ja og nej! Popcorn, du laver i en mikroovn, er ikke sundere end slik, mens hjemmelavede er en smule sundere end chipsne. Desuden er popcorn lavet på majs, som indeholder flere gode ting for vores krop. Men det gør dem selvfølgelig ikke direkte sunde!
Ja! Der er mælkefedt i flødeis, mens en sodavandsis primært er lavet af vand og sukker, og er forskellen.
Både sandt og falsk. Light sodavand indeholder ikke lige så mange kalorier som almindelig sodavand, men til gengæld kan det give din krop lyst til mere. Ved at drikke lightprodukter snyder vi nemlig vores krop til at tro, at den får sukker, som den egentlig ikke får, og det kan give dig følelsen af sult og træthed, der kan få dig til at spise mere, end du har behov for.
Sandt! Når du spiser ting med et højt sukkerindhold, vil du efter noget tid få en følelse af sult, fordi dit blodsukker falder.
Nej! Det er ikke bevist, at nogle fødevarer giver uren hud, så den skal du ikke tro på. Men hvis du oplever, at din hud bliver mere uren af forskellige slags mad, kan du selvfølgelig selv justere på det, så det passer til dig.

MegetMere