Mad & opskrifter

Morgenmad med yoghurt

Af Oliver Kokholm Ungermann 19. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Yoghurt er supersundt og en perfekt måde at starte dagen på. Få idéer til lækker morgenmad med yoghurt her!

Kan du ikke finde et sundt alternativ til din morgenmad, der faktisk også smager godt? Så kan yoghurt være din redning! Det er nemlig fyldt med proteiner, hvilket giver en god start på dagen, og så passer det godt sammen med en masse ting.

Husk: Naturel yoghurt er den klart sundeste, da yoghurt med smag indeholder farvestoffer og tilsat sukker. Gå efter en fedtfattig yoghurt, hvis det skal være ekstra sundt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 20 idéer til morgenmad

Yoghurt med musli

Vil du være ultrasund og starte dagen med et godt skud energi, kan du spise yoghurt med musli. Det skal selvfølgelig være den slags musli, der ikke indeholder chokolade og vildt meget sukker, men den gode blanding af havregryn, nødder og rosiner. Hvis det bliver for kedeligt uden den søde smag af chokolade, kan du købe en mørk chokolade med høj kakaoprocent (gerne over 70 procent), hakke det i små stykker og drysse udover din yoghurt. Det er MINDST lige så godt som den usunde musli i supermarkederne.

Læs også: Test: Hvor sund er din morgenmad?

Yoghurt med frisk frugt

Er du ikke så vild med havregryn og nødder, er frugt et mindst lige så sikkert valg. Skær for eksempel friske jordbær, hindbær, banan og æble ud i små stykker og drys over yoghurten, og så har du en af de sundeste morgenmadsretter overhovedet. Og så smager det bare vildt frisk og af sommer - yay!

Hjemmelavet granola

Har du vildt meget overskud til at lave en lækker morgenmadsret med yoghurt, kan du kaste dig ud i en hjemmelavet musli eller granola. En god granola kan for eksempel indeholde havregryn, speltflager, ruggryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner og mandler. Rist det hele med tre spsk honning på panden, og så har du en vildt lækker og sund morgenmadsmiks til mange dage.

Læs også: Opskrift: Sund grød

Hvad kan du bedst lide på din yoghurt?

Instagramsvisavlerover

MestLæste