Få Mias opskrift på lækre og flotte citronsnitter
Opskrift

Mias opskrift: Citronsnitter

Mia Emilie Persson og Selina Sander Jensen 4. oktober 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Mia Emilie Persson
Vi Unge har mødt Mia fra 'Den Store Bagedyst' og giver dig her hendes opskrift på lækre citronsnitter, som du med garanti ikke kan holde snitterne fra.

Mia deltog i 'Den Store Bagedyst' i år 2020, hvor hun med hendes lækre kager tog dommerne og seerne med storm. Mia giver dig her opskriften på hendes flotte og lækre citronsnitter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til seks citronsnitter
BUNDE
150 g mel
30 g flormelis
100 g koldt smør
1 æggeblomme
1 tsk. lakridspulver (kan udelades)

LEMONCURD
150 g citronsaft (fra cirka 4 citroner)
100 g sukker
150 g smør
Skal fra 2 citroner
4 æg


MARENGS
200 g sukker
100 g æggehvide
80 g vand
½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du
BUNDE
Tænd ovnen på 170º. Skær smørret i mindre stykker, og kom mel, flormelis, lakridspulver og smør i en minihakker, og blend, til smørret er helt fordelt. Alternativt kan du smuldre alle ingredienserne sammen med hænderne. Tilsæt æggeblommen, når smørret er fordelt i melen, og saml dejen i minihakkeren eller med hænderne. Rul dejen helt tyndt ud i lidt mel på et stykke bagepapir. Skær den udrullede dej ud i 18 rektangler med en kniv. Fordel dem på to stykker bagepapir, og bag dem i 6-8 minutter, eller til de er gyldne.

LEMONCURD
Smelt smørret, og pisk det med sukker, citronsaft og citronskal. Tilsæt æggene, og varm hele blandingen i en gryde ved middel varme, mens du pisker. Det må ikke komme op at koge, og det er vigtigt, at du hele tiden rører eller pisker i den. Tag blandingen af varmen, når den er tyk og cremet, og sigt lemoncurden. Stil den på køl, og lad den køle helt af, før du bruger den i snitterne.

MARENGS
Kom vand, sukker og vaniljepulver i en gryde, og varm det op ved høj varme. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen. Tag det af varmen, når det måler cirka 116-118º. Mens du varmer sukkerblandingen, piskes æggehviderne luftige med en håndmixer. Hæld langsomt sukkeret fra gryden ned i de luftige æggehvider, mens du pisker med høj hastighed. Pisk omkring 10 minutter, eller til marengsmassen er kølet lidt af.

Få Mias opskrift på lækre og flotte citronsnitter
Foto: Mia Emilie Persson

Saml kagerne
Kom marengs i en sprøjtepose med en tylle. Kom afkølet lemoncurd i en anden pose. Sprøjt en ramme af marengs langs kanterne på de nederste bunde til citronsnitterne, og fyld lemoncurd i midten. Pynt bundene, der skal bruges til toppen med marengs. Sæt to af bundene med både marengs og lemoncurd oven på hinanden, og afslut med at sætte en top med pyntet marengs på. Pynt eventuelt med frysetørrede bær, hakkede nødder eller guldstøv.

TIP!
Mias snitter består af tre bunde i hver kage, men du kan også nøjes med to bunde med et lag marengs og lemoncurd imellem.

Rigtig god fornøjelse. Vi håber, at snitterne bliver som ønsket!

Læs mere om

MestLæste