Mad & opskrifter

Lav en lækker ”Frost”-kage

Af Oliver Kokholm Ungermann 6. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er der noget bedre end god kage? Ja, en god kage med Disney-tema, og her får du en med yndlingsfilmen ”Frost”!

Psst! Artiklen indeholder affiliate-links.

Skal din fødselsdag være lidt sejere end alle andres? Nu kan du imponere din familie og dine veninder med den vildeste Disney-kage – og det er meget nemmere, end du tror!

Læs også: Nutella-kage med kun to ingredienser

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan nemlig få et billede fra filmen ”Frost” som spiseligt papir, så din lagkage får den lækreste overflade, og det er endda superbilligt. Alt du skal gøre er bare at bestille det billede, du helst vil have, lave kagen med opskriften herunder, og så har du verdens sejeste kage. Du kan finde "Frost"-billederne lige her!

Ingredienser
150 gram blødt smør
150 gram sukker
3 æg
130 gram hvedemel
30 gram kakaopulver
1 tsk bagepulver

Dit favoritfyld i lagkager (f.eks. friske bær, kagecreme, flødeskum, frugtskiver – du vælger selv!)
Et spiseligt billede og spiselig lim fra bagetid.dk
Kagedekoration (for eksempel marcipanblomster og flødeskum)

Fremgangsmåde:

Lav først to lagkagebunde: Rør fedtstof og sukker sammen i en skål til det er luftigt. Rør æggene i et af gangen, og vend herefter sigtet mel, kakaopulver og bagepulver i skålen. Vend dejen godt sammen til den er jævn og luftig. Smør en springform på 20 cm. med fedtstof i siderne, og læg et rundt stykke bagepapir tilpasset formen i bunden, så kagen er nem at tage ud. Hæld dejen i springformen, og bag kagen i en forvarmet ovn på 200 gr. i ca. 20 min. til kagen er gennembagt.
Når kagen er bagt færdig, tages den ud af formen og afkøles på en bagerist. Skær kagen jævn i toppen, og del den i to lag ved at skære igennem midten. Læg den ene bund på et lagkagefad, og fordel dit favoritfyld ovenpå. Læg herefter den anden lagkagebund på, og pensl dens top med spiseligt lim. Læg forsigtigt sukkerbilledet på toppen, så den passer på midten. Limen er fugtig og fikserer billedet. Pynt herefter kagens sider og top med dekoration.

Herunder kan du læse 10 ting om "Frost", du ikke vidste i forvejen!

10tingduikkevidsteom"Frost"

Rapunzel og Flynn fra ”To på flugt” er faktisk med i ”Frost” i et splitsekund!
Til sidst i rulleteksterne ses der en tekst, hvor Disney fraskriver sig ansvaret for Kristoffers udtalelser om, at alle mænd spiser deres bussemænd!?
Elsa har 420.000 animerede hårstrå. Det er 15 gange så mange som Rapunzel.
Sangen ”Skal vi ikke lave en snemand” var lige ved ikke at komme med i den endelige film! Det ville have været frygteligt!
Skaberne af filmen tog til Norge for at få inspiration til, hvordan landskaberne skulle se ud i filmen. Faktisk er turismen i Norge steget helt vildt efter filmen.
Tegnerne fik et rigtigt, levende rensdyr ind på kontoret, som de kunne tegne Sven efter.

MestLæste