Mad & opskrifter

Kager du kan have med i skole

Af Luise Gregersen 1. april 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du snart fødselsdag, eller vil du bare gerne forkæle dine søde klassekammerater med lidt lækkert? Så skal du prøve en af de her opskrifter på lækre kager, der er vildt nemme at transportere!

Findes der noget bedre, end når der er nogen, der har kage med til hele klassen? Nej, vel? Desværre er selv de bedste kager ikke altid det samme efter en dags tid i skoletasken.

Læs også: Lav lækre romkugler med veninderne

Derfor giver vi dig her tre opskrifter på kager, der er vildt nemme at have med i skole, og som hverken smatter ud, bliver tørre eller sviner!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Chokolademuffins

Hvem elsker ikke lækre, svampede og søde chokolademuffins? Den her opskrift giver dig helt perfekte chokolademuffins, der sagtens kan holde sig til spisefrikvarteret! Pak dem ned i en plastikboks beklædt med bagepapir, så undgår du, at kager bliver mast.

Det skal du bruge til chokolademuffins:
200 gram sukker
2 store æg
125 gram blødt smør
100 gram mørk chokolade
75 gram usødet kakaopulver
150 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1½ deciliter kærnemælk

Sådan laver du chokolademuffins:
Pisk sukker og æg sammen, til det er luftigt. Smelt smør og chokolade sammen i en glasskål, som du sænker ned i en gryde med varmt vand. Vandet må kun være på ydersiden af skålen. Rør chokolademassen sammen med æggene og sukkeret. Sigt de tørre ingredienser i blandingen, og rør det hele sammen. Tilsæt til sidst kærnemælken. Fordel dejen i muffinforme, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter. Lad kagerne køle helt af, inden du pakker dem ned.

Læs også: Nem og nice opskrift på vafler

Sandkage med vanilje

Trods det lidt uappetitlige navn, er sandkage faktisk vildt lækker! Sandkage er også meganem at lave, fordi den kræver meget få ingredienser! Og så har sandkagen en helt perfekt konsistens og form til at tage med.

Det skal du bruge til sandkage med vanilje:
200 gram meget blødt smør
200 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
Fire store æg
200 gram hvedemel

Sådan laver du sandkage med vanilje:
Pisk det bløde smør sammen med sukker og vaniljesukker, til dejen er helt ensartet. Pisk derefter æggene i. Sigt til sidst melet i, mens du pisker grundigt. Hæld dejen i en smurt brød- eller kageform, og bag den ved 180 grader nederst i ovnen. Du kan sagtens bage sandkagen med vanilje aftenen før, du skal have den med. Den skal bare i køleskabet natten over, så den holder sin saftige konsistent.

Læs også: Superlækre hjemmelavede påskeæg

Banankage med chokoladestykker

Banankage er bare så lækkert, og når der er frugt i en kage, så er den jo næsten sund, ikke?

Det skal du bruge til banankage med chokoladestykker:
To meget modne bananer
En spiseskefuld mælk
50 gram blødt smør
75 gram hvedemel
75 gram sukker
½ teskefuld natron
½ teskefuld bagepulver
1 æg
50 gram hakket mørk chokolade

Sådan laver du banankage med chokoladestykker:
Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen. Når dejen er helt jævn, så rør den hakkede chokolade i. Hæld dejen i en smurt form og bag den ved 160 grader i 40 minutter. Vupti, megalækker banankage som din klasse vil elske at sætte tænderne i!

MestLæste