Mad & opskrifter

Hvad er en energidrik?

Af Line Sølvhøj Jensen 18. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har sikkert hørt om energidrikke. Men hvad er det egentlig for noget, og er de farlige at drikke?

En energidrik er en drik, der giver energi. Jep, så langt er du sikkert med! Men hvad er det egentlig, de der energidrikke indeholder, siden de giver energi? Og kan de være farlige?

Energidrikke er ikke farlige. De indeholder hverken alkohol eller ingredienser, der kan være skadelige for dig. Faktisk er energidrikke bare en slags sodavand, men med lidt mere energi i, end der er i almindelige sodavand. Men du skal dog være opmærksom på, at de godt kan være farlige, hvis du blander dem med alkohol.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor giver de energi?
De ingredienser, der er i energidrikke, giver dig masser af energi. Du har sikkert prøvet, at hvis du er megatræt, så hjælper det at få et stykke chokolade, og hvis du kan lide kaffe, så kan det også give dig energi, så du bedre kan holde dig vågen. Og det er altså nogle af de samme ingredienser, der er i energidrikke, for eksempel koffein, sukker eller sødestoffer.

Hvorfor drikker man energidrikke?
Selv om energidrikke ikke er farlige, så betyder det ikke, at du skal drikke mange af dem. Det er jo heller ikke sundt af spise tonsvis af slik eller drikke alt for meget kaffe.

Hvis du derimod dyrker meget hård sport, så kan en energidrik være god, hvis du skal give den max gas! Hvis du for eksempel føler dig lidt træt lige inden, du skal til en kamp, så kan energidrikken friske dig lidt op. Men når du dyrker sport til hverdag, så er vand altså det bedste at drikke.

Lav dine egne energidrikke
Hvis du vil være sikker på, at din energidrik er sund, så kan du jo bare lave dem selv. En smoothie er for eksempel en rigtig god energidrik, fordi frugten indeholder frugtsukker, som giver dig energi. Blend dine yndlingsfrugter og vupti, så har du en skøn og sund energidrik.

Læs også:

vand, sundhed

MestLæste