Mad & opskrifter

Halloweenmad: Det skal du lave!

Af Luise Gregersen 31. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Noget af det sjoveste ved Halloween er at lave en masse uhyggelige snacks! Se vores forslag til lækker Halloweenmad her.

Skal du fejre Halloween i år med en fed fest, eller skal du bare hygge på sofaen med en god gyser? Uanset hvad, så er det altså vildt sjovt og hyggeligt at fejre dagen med lækker Halloweenmad!

Læs også: Uhyggelige Halloween-cupcakes

Vi har fundet tre nemme og lækre opskrifter på Halloweenmad, der er både sjove og lidt creepy.

Halloweenmad: Den søde

Lækre Halloween-cakepops
200 gram sukker
1 teske vaniljesukker
2 æg
150 gram smør, smeltet og afkølet
150 gram mel
2 teskefulde bagepulver

Creme til popcakes
100 g flødeost
1 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
Orange frugtfarve

Pynt
Sort frugtfarve

Sådan gør du
Start med at lave chokoladekagen. Varm ovnen til 170 grader. Pisk æg, 150 gram sukker og vaniljesukker sammen. Gem de sidste 50 gram sukker.
Sigt mel, kakao og bagepulver og rør det i æggemassen skiftevis med det smeltede smør. Bag kagen til dine popcakes i et smurt fad i cirka 30 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Bland flødeosten, flormelis, frugtfarve og vaniljesukker sammen. Smuldr kagen fint og bland den med ostecremen. Rør det hele sammen til en ensartet masse, og form 20 små kugler ud af kagen. De skal være så små, at de højest vejer 30 gram hver især. Drys dine popcakes med sukker, og sæt dem på køl.
Mal græskaransigter på dine popcakes med en lille pensel, og sæt spyd i dem. Sæt spyddene med dine popcakes på et stykke flamingo, så de står sikkert og fast.

Læs også: Hold en uhyggelig Halloweenfest med de her tips


Halloweenmad: Den sunde



Sunde, (u)hyggelige Halloween-snacks
Tre bananer
Fire klementiner
En kvart agurk
Chokoladeknapper

Sådan gør du
Skær agurken i tynde stænger. Lav sjove, søde græskar af klementiner med et stykke agurk som stilk.
Halvér bananerne og stil dem på et skærebræt eller en tallerken. Tryk chokoladeknapperne fast, så bananerne ligner små spøgelser. Cute og creepy på samme tid!

Halloweenmad: Den sjove



Grove mumie-pølsehorn
25 g gær
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
24 brunchpølser
3 dl vand
2 dl kernemælk
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. rapsolie

Sådan gør du
Start med at røre gæren ud i vandet og rør det sammen med kernemælken. Tilsæt herefter æg, salt, olie og grahamsmel, og rør det godt rundt.
Tilsæt hvedemel og ælt herefter dejen, og stil den til at hæve i en time. Tril dejen til lange, tynde pølser. Rul hver pølse ind i dej som vist på billedet. Lav øjne til din mumie med to små stykker dej.
Lad pølsehornene hæve i en halv time og bag dem så i tyve minutter ved 200 grader i ovnen.

StjernernetilHalloween-fest

MegetMere