Mad & opskrifter

Erstat de søde sager

Af Line Sølvhøj Jensen 25. maj 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du glad for søde sager, men har du lidt dårlig samvittighed over, at du altid roder i kagedåserne? Bare rolig! Der er masser af sunde ting, der kan erstatte din lækkersult.

Her er ti ting, der kan erstatte slik og andre søde sager, når du er lækkersulten.

Mandler og nødder
Selv om du sikker har hørt, at mandler og nødder indeholder en del fedt, så er det fedt af den gode slags. Derfor er det helt okay at snuppe lidt mandler, når lækkersulten melder sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smoothies
Din søde tand vil helt sikkert elske smoothies! Blend dine yndlingsfrugter med nogle isterninger og eventuelt lidt juice eller yoghurt. Det er superlækkert!

Tørret frugt og bær
Tørret frugt og bær er en super god erstatning for slik, fordi det er sødt, men samtidig indeholder det mange vitaminer. Prøv for eksempel rosiner, tørret abrikoser, figner, jordbær eller blåbær. Mums!

Kager
Jep, det er faktisk okay at spise kage. Men spis kun kage, du selv bager. Du kan for eksempel putte lidt fiberrige cornflakes og tørret frugt i kagen, så den bliver sund. Men husk, at fordi kagen bliver sund, betyder det ikke, at du må spise flere stykker!

Sorbetis
Når sommeren melder sig, så er is bare et must! Hvis du erstatter isvaflen eller flødeisen med en sorbet- eller sodavandsis, så kan du spise is med god samvittighed.

Brød med fibre
Jo flere kostfibre og kerner der er i brød, jo sundere er det. Derfor er hvidt brød bare no go! Hvis du bager brødet selv, kan du tilsætte lidt rosiner eller andet tørret frugt. Så0 stiller brødet hurtigt din lækkersult.

Mørk chokolade
Kan du bare ikke holde fingrene fra chokolade? Erstat den hvide eller mælkechokoladen med mørk chokolade. Jo mere kakao, der er i chokoladen, jo mere sund er den.

Nul sukker
Langt de fleste mad- og drikkevarer fås uden sukker. Så kan du bare ikke undvære sodavand eller slik, så snup det med mindst mulig eller helt uden sukker i!

Vand
Det kan bare være dødkedeligt at drikke vand. Men har du prøvet at putte en skive citron, appelsin, lime eller måske nogle bær i vandet? Så bliver det faktisk lidt sjovere at drikke vand!

Grovkiks
Kiks kan faktisk være en god ting, når du er lækkersulten. Hvis du snupper de kiks, der har mange kostfibre og ikke indeholder så meget fedt, så er kiks faktisk okay til din søde tand.

Læs også:

opskrifter, madpakke, sundhed, ideer, tips