Mad & opskrifter

Det er pandekagedag!

Af Luise Gregersen 25. februar 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Jubii, i dag er det pandekagedag, og det fejrer vi med masser af nice opskrifter på de flade kager.

Tirsdagen efter fastelavn er ifølge traditionen pandekagedag, og det er jo i dag! Dagen er den perfekte undskyldning for at fyre op under panden og spise bjergevis af de lækre kager med lige den topping, du har lyst til.

Læs også: Søde lakridskys

Vores yndlings-toppings er:
Nutella og banan
Sukker og citron
Flormelis og syltetøj
Vaniljeis og friske bær

Læs også: Nutellakage med to ingredienser

Men hov, hvordan laver man lige de der pandekager? Vi har samlet de bedste opskrifter på pandekager i galleriet, og der er også en til både glutenallergikere og veganere.

Deterpandekagedag!

 150 gram hvedemel

Fire deciliter mælk

Tre æg

Lidt salt

Smør til stegning

Pisk alle ingredienser, undtagen smør, sammen til en let dej. Steg pandekagerne i smør, indtil de er gyldne og sprøde.

150 gram hvedemel

Fire deciliter mælk

Tre æg

En spiseskefuld kakaopulver

To teskefulde sukker

Lidt salt

Smør til stegning

 

150 gram hvedemel

Fire deciliter mælk

Tre æg

En teskefuld bagepulver

En spiseskefuld sukker

Lidt salt

Smør til stegning

150 gram mel

Halvanden deciliter soyamælk

To teskefulde bagepulver

En spiseskefuld sukker

En knivspids salt

Rapsolie til stegning

To modne bananer

To æg

En deciliter mandelmel

En teskefuld HUSK 

Smør til stegning

150 gram hvedemel

Fire deciliter mælk

Tre æg

En spiseskefuld kakaopulver

To teskefulde sukker

Lidt salt

Smør til stegning

MegetMere