Mad & opskrifter

De perfekte sunde opskrifter til brunch

Af Stine Nielsen 28. marts 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne invitere din BFF på en sund og lækker brunch? Få de bedste opskrifter her!

Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi det er sundt. Du kan faktisk lave en meganice brunch, som smager supergodt, og som er fedtfattig og helt uden mel og sukker. Prøv alle de gode brunch opskrifter lige herunder.

Banan-pandekager

Det skal du bruge:
1 moden banan
1 æg
1 dl mælk
1 dl havregryn
Evt. lidt salt, kanel og kardemomme

Sådan gør du:
Mos bananen og rør de andre ingredienser ud i mosen. Lav pandekagerne ret små - så bliver de bedst. Læg en stor skefuld på en varm pande og steg et par minutter på hver side. Hvis du gerne vil undgå sukker, kan du pynte pandekagerne med skyr, honning og bær i stedet for sirup.

Læs også: Nem og nice opskrift på vafler

Skyr med bær og nødder

Det skal du bruge:
Skyr
Frosne blåbær
1 håndfuld mandler
1 økologisk lime

Sådan gør du
Hæld de frosne blåbær i en skål og varm dem i mikroovnen i cirka 3 minutter, så de bliver halvt flydende. Hæld lidt skyr op i nogle serveringsglas, og hæld de flydende blåbær ovenpå. Hak mandlerne groft og drys dem oven på blåbærrene. Vask din lime og riv limeskallen på et rivejern. Drys som det sidste limeskallerne oven på mandlerne.

Læs også: Glutenfrit brød: 3 nemme opskrifter

Scrambled eggs med kalkunbacon

Til 2 personer:
2 store æg (eller tre små)
½ dl mælk
Lidt salt og peber
Kalkunbacon

Sådan gør du:
Pisk æg og mælk sammen med et piskeris og tilsæt salt og peber. Hæld det på en varm pande og rør rundt i det, mens det bliver stift. Kalkunbacon er sundere end almindelig bacon, så brug det som alternativ. Du kan stege det sprødt på en pande, eller hvis du helt vil undgå fedt, kan du stege det i mikroovnen i et par minutter, indtil det er sprødt.
Servér det hele med lidt ketchup til.

Tip!
Skær lidt frisk frugt ud og servér det til din brunch - for eksempel lidt melon, æbler i både eller ananas i skiver.

Læs også: 20 idéer til morgenmad

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

MestLæste