Amerikanske pandekager
Mad & opskrifter

Amerikanske pandekager - Nem opskrift!

Af Oliver Kokholm Ungermann 19. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Amerikanske pandekager er bare perfekte til en lækker brunch i weekenden med familien eller veninderne. Prøv den lækre opskrift her!

Det tager cirka 15 minutter plus bagetid at lave amerikanske pandekager - og det er alle sekunderne værd! Amerikanske pandekager er nemlig et musthave på brunchbordet, og de bliver ALTID spist op! Du kan lave pandekagerne til dig selv, hvis du har brug for en sløv morgen med lidt ekstra lækkert til ganen. Du kan også lave dem til dine forældre, som vil elsket at blive vækket med morgenmad på sengen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Anderledes amerikanske pandekager - prøv chocolate chip pandekager!

Ingredienser til amerikanske pandekager

300 g hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl kærnemælk
2 dl letmælk
2 æg
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
½ dl smagsneutral rapsolie til stegning
Lidt flormelis til pynt

Sådan laver du amerikanske pandekager

1. Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Prøv også opskriften: Fastelavnsboller med vaniljecreme og glasur

2. Pisk kærnemælk med mælk og æg og rør det i melblandingen, mens der piskes, indtil dejen er tyk og jævn. Tilsæt reven citronskal og saft.

3. Bag de amerikanske pandekager i olien. Dejen fordeles bedst med en ske. Bag to amerikanske pandekager ad gangen på en slip-let pande.

Prøv også opskriften: Chokoladekage - når det bare skal smage godt

4. Når overfladen er fyldt med bobler, vendes de amerikanske pandekager med en paletkniv. Bag til pandekagerne er gyldne.

5. Server de amerikanske pandekager med et drys flormelis og nyd dem sammen med veninder eller familie. Mhmm!

Kilde: Soendag.dk

De amerikanske pandekager kan varieres på forskellige måder. Hvis du gerne vil have endnu mere lækker syrlighed i dine pandekager, kan du tilføje en håndfuld blåbær til dejen. Du kan også erstatte citronskallen og citronsaften med chokoladeknapper for at gøre dem sødere (og husk så, at servér dem med ekstra syndig flødeskum for at gøre dem superlækre! Haps!).

I galleriet kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

MestLæste