julegaveindpakning
Krea

4 flotte måder, du kan pakke gaver ind på en bæredygtig måde

Kirstine Juhl 14. december 2023
Foto: Canva
Mangler du inspiration til, hvordan du kan pakke gaver ind på en fin og bæredygtig måde? Vi har samlet inspiration til, hvordan du udfordrer den traditionelle gaveindpakning.

Julen er hjerternes (og gavernes) fest, og det er ikke muligt at komme igennem december uden at pakke enten kalendergaver, adventsgaver, mandelgaver eller selvfølgelig julegaverne ind.

Og imens en fin indpakning af gaverne nærmest er blevet en form for kreativ sport i sig selv, så betyder det også, at vi forbruger mere af den traditionelle type af gavepapir, der kræver blandt andet kemikalier og energi at fremstille.

Og vil man gerne undgå den traditionelle gaveindpakning - hvad gør man så?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Brug magasiner og aviser
Har du et flot magasin liggende, som du ikke længere læser (måske et gammelt Vi Unge), eller abonnerer dine forældre på en avis, der har tjent sine dage som nyhedskilde? Så kan du nemt bruge de grafiske og unikke sider som gaveindpakning. Med lidt rød- og hvidstribet stofsnor (og måske en fin grangren eller kvist) bliver en magasinindpakket gave fin - og et julerødt silkebånd giver en flot kontrast til avispapirets grå nuancer.

2. Find stoffet frem
Skal du sikre dig en indpakningsmetode, som kan genbruges år efter år, så skal du finde tørklæder, viskestykker og stofnet frem. Og faktisk kan alle 3 stofmetoder også bruges som en del af gaven. Er din storebror eller storesøster lige flyttet hjemmefra, vil de sikkert sætte pris på et ’køkkenkit’ hvor en lækker opvaskesæbe og træbørste snildt kan pakkes ind i fine, nye viskestykker. Stoffets overflade går godt til stofsnor, og skal du gøre pakken endnu finere, kan du lægge en gren eller kvist under båndet.

3. Brug dine egne stofrester
Har du allerede stofrester liggende, så er julen den perfekte tid til at finde dem frem. Hvis du endda i samme skab eller skuffe som stofresterne også kan finde garn og stofsnor, så sikrer du fine og personlige gaver, som vil skabe opmærksomhed under juletræet.

4. Brug genbrugt gavepapir
Det traditionelle gavepapir kommer ofte i en fin udgave med både glimmer, engle, juletræer og julehjerter på. Hvis du allerede har fået gaver, som er pakket ind i fint gavepapir, så gør det til en vane at genbruge dem. Det kan man nemlig sagtens, og mon ikke det bringer et minde eller to frem, hvis du giver en ny gave tilbage i samme gavepapir, som du modtog den i? Her kan du også sætte et godt eksempel og vise venner og familie, at gavepapir sagtens kan genbruges og på den måde blive et bæredygtigt alternativ.

God jul – og god gaveindpakning!

Læs mere om

MestLæste