DIY-projekter til efteråret
DIY

4 DIY-efterårsprojekter, du kan hygge dig med

Af Vera Olivia Lissner Rømer 16. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Efteråret står for døren, og det er snart tid til, at vi skal tilbringe endnu mere tid inden døre. Derfor har vi samlet fire fine DIY-projekter, som du kan hygge dig med lige her.

Mørket og kulden presser sig på, og det kalder på flere indendørsdage i hyggetøjet. Det skal da udnyttes!

For hvem har sagt, at lange efterårsdage indenfor skal være kedelige? Ikke os i hvert fald.

Der kan hurtigt gå mange timer foran TV’et eller på telefonen, når det øser ned udenfor, men indimellem er det altså også meget skønt at bruge tiden på noget mere kreativt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet fire fine DIY-projekter her, som både kan pynte dit hjem og bringe kreativiteten frem.

Måske skal du give dig i kast med et af projekterne sammen med nogle veninder, eller du kan foreslå det som en familieaktivitet i en ferie?

  • Pift dine lyskæder op

Lyskæder er helt perfekte til at skabe en hyggelig stemning, og hvis du mangler et kreativt indendørsprojekt, så læs med her!

Hvis du allerede har en lyskæde, så er det verdens nemmeste projekt at gå til. Alt det kræver er en lyskæde, nogle fine efterårsblade, vokspapir og lidt stærk lim.

Start med at finde nogle fine efterårsblade, som ikke er for små. Det er op til dig, hvilke farver du går efter, det vigtigste er bare, at du har nok blade til de små pærer på din lyskæde.

Herefter skal du stryge hvert blad mellem to lag vokspapir i nogle sekunder, så de ikke visner og mugner. Når du har strøget bladene, limes hvert blad til en pære, og vupti – så er lyskæden klar til at hænge op igen.

  • Lav dine egne efterårs-kort

Der er mange ting, man kan bruge efterårets fine orange blade til. Udover at pifte dine lyskæder op, så kan du også lave nogle flotte kort til dem, du holder af. Du kan enten bruge dem som til-og-fra-kort eller bare til at sende en sød hilsen.

Til dette DIY-projekt har du brug for nogle fine blade, som ikke er for store, da de skal kunne være på kortet. Derudover skal du bruge nogle tuscher, som kan tegne på alle overflader, og sidst men ikke mindst skal du bruge noget papir, som du kan lave kortene af.

Herfra er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan vælge forskellige farver papir eller forskellige tuscher, og så er det ellers bare om at farvelægge bladene og trykke dem ned mod papirets overflade.

Du kan bruge en tyndere tusch til at skrive en fin tekst hen over blad-trykket, eller du kan pifte kortet op med et par klistermærker.

Se i videoen her, hvordan man kan gøre:

  • Tørrede frugt-kæder

Hvis du mangler lidt pynt til væggene og gerne vil bringe efterårets farver med indenfor, så er det her hyggeprojekt helt perfekt!

Udvælg dine yndlings-citrusfrugter, og skær dem forsigtigt ud i tynde skiver. Kom skiverne på en rist i ovnen og bag dem i 3-4 timer på 200 grader. Det er vigtigt, at frugtskriverne er helt tørre, så de ikke rådner med tiden.

Brug en nål og en flot snor, og træk derefter citrusskriverne på snoren én ad gangen. Bind en knude i kanten af den første skive, og træk derefter forsigtigt de andre skiver på. Husk at nålen med snoren skal ind i både toppen og bunden af skriverne.

Du kan lave så mange frugt-kæder du vil, og efterfølgende kan du hænge dem op ved siden af hinanden. Psst.. det giver et fint look, hvis kæderne ikke er præcis lige lange.

Se hvordan du gør i videoen herunder:

  • Naturlys til sofabordet

Det her er nok det nemmeste indendørs-projekt, du kan give dig i kast med! Gå en dejlig tur med en du holder af og udvælg fine ting fra efterårsskovbunden, som du gerne vil bringe ind i dit hjem.

Herefter er det faktisk bare at lægge tingene i et flot glas og fylde det med vand. Det kan give et fint look at udvælge nogle forskellige glas, så der skabes lidt variation.

Put et fyrfadslys i toppen af glasset, og så har du en flot efterårsdekoration klar til sofabordet.

Så er det vist bare om at udvælge dit favoritprojekt og komme i gang!

MestLæste