vi unges blog

Man behøver ikke altid være den bedste!

Af Anne - læserhistorie 30. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kender du det? At blive skuffet over en karakter, over at man ikke vandt svømmekonkurrencen og skuffet over, at man ikke ligner hende der den tynde Josefine fra B-klassen osv... Hvis du kender det, så skal du læse Annas blogindlæg...

I kender det sikkert alle sammen? At blive skuffet over en karakter, over at man ikke vandt svømmekonkurrencen og skuffet over, at man ikke ligner hende der den tynde Josefine fra B-klassen. Det er så nemt at blive skuffet, og det er så nemt at stille alt for høje krav. Jeg tror især, at det er os piger, som er gode til det. Vi leder efter perfektion konstant, og vi stopper ikke før, vi har den. Jeg kender utrolig mange piger, som ALTID vil være de bedste, og som sætter så høje krav, at det er umuligt at nå dem. De bliver kede af det, hvis de ikke vinder, og de bliver sure på dem selv konstant. Når man ser på mig i dag, er det næsten utroligt, at jeg engang var en af dem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For et par år siden gik jeg næsten ned med en depression, fordi jeg brugte så mange kræfter på at være den bedste. Jeg ville gøre mine forældre glade ved altid at komme hjem med gode karakterer, men det pres kunne jeg ikke klare mere. En dag besvimede jeg i skolen kom med ambulance til Hillerød Hospital, og var indlagt i et par dage. Der snakkede jeg med en psykolog, som virkelig hjalp mig med at forstå, at jeg ikke altid behøver at være den bedste.

I dag er jeg mere rolig omkring mine karakterer, hvordan jeg ser ud, og hvordan jeg opfører mig og I aner ikke, hvor rart det er at føle, man er god nok! Jeg får gode karakterer, men jeg anstrenger mig slet ikke så meget som før, og det betyder slet ikke så meget for mig, hvis jeg får 4 i en prøve. En gang i mellem kan jeg selvfølgelig blive lidt nede over en dårlig karakter, især fordi at dem fra min klasse har en vane med at sige "Anna, du får altid 12!" Det kan godt få mig til at føle, at jeg SKAL have 12. Men jeg har snakket med mine venner om det, og de gør det næsten aldrig mere.

Læs også: Det er ikke altid let at være skilsmissebarn!

Meningen med det jeg skriver her, er, at I altså skal passe på. Det er ikke altid godt at presse sig selv for meget. Det jeg har lært er, at det er okay ikke at ligne en model fra "Vogue", og det er okay ikke altid at få de bedste karakterer. I det øjeblik man holder op med at stille så høje krav, vil I blive overraskede over, hvor meget nemmere det hele er.

- Anna