vi unges blog

Hvad skal jeg vælge??

Af Helena Mørkboe 10. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Skal du til at finde ud af, hvad du skal efter folkeskolen, og har du svært ved det? Det har jeg, og derfor vil jeg gerne dele mine tanker med jer.

Jeg går i 9. klasse, og jeg skal til at vælge, om jeg vil på gymnasiet, eller om der er noget andet, jeg hellere vil.

Det kan være svært at vide præcist, hvad man vil arbejde med, når man bliver voksen. Men mange vælger en gymnasial uddannelse, hvilket også er meget smart, fordi mange jobs har det krav i dag, at man skal have gået på gymnasiet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg har mange forskellige jobs i hovedet, som jeg godt kunne tænke mig, blandt andet journalist eller indretningsarkitekt. Du kan gå ind på hjemmesiden www.ug.dk, hvor du kan finde ud af, hvad de forskellige jobs kræver.

[faktaBox]Men hvordan skal man så finde ud af, hvilket gymnasium man har lyst til at gå på? Du kan eventuelt finde ud af, hvornår de forskellige gymnasier holder åbent hus. Til disse orienteringsaftner får man nogle forskellige ting af vide omkring gymnasiet. Jeg har været til sådan en orienteringsaften, og det fik jeg rigtig meget ud af.

Næste skridt er så at finde ud af, hvilken linje du skal vælge. Hvis du for eksempel gerne vil have en masse enkelte fag, må du se på de forskellige linjer og se, hvilken linje der har flest af de ting, du gerne vil. Du skal selvfølgelig også tage stilling til, at hvis du er rigtig dårlig til for eksempel engelsk, så skal du nok ikke vælge en linje med engelsk på A-niveau.

Jeg har haft en stor hjælp fra min UU-vejleder og ved at komme til orienteringsaften. Det har hjulpet mig til at finde ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg hælder meget til at vælge gymnasiet, da det lyder spændende, og man møder helt sikkert også en masse nye venner.

Jeg har været meget forvirret over dette "skift" i mit liv. Har I det også svært med disse overvejelser?

- Helena Mørkboe

MestLæste