9 hacks, der hjælper dig i kampen mod din sved under armene ...

1. En deo er selvfølgelig et must - og husk nu, at der findes et hav af forskellige at vælge imellem. Det kan sagtens være, at den ene deo slet ikke kan holde din svedlugt væk, men at en anden (og måske endda billigere) deodorant virker perfekt for dig. Du er nødt til at prøve dig lidt frem!

2. Hvis du har problemer med svedlugt, kan det være en god idé at vælge en ekstra kraftig deodorant. Snak for eksempel med apoteket om, hvilken deo der kunne egne sig til dine behov. Husk også at tage stilling til, om du foretrækker en deo med eller uden parfume, uden parabener og måske uden aluminiumsalte.

Læs også: Kæmper du med sved under armene?

3. Når du vasker dig i badet, hvor grundig er du så? Hvis du bare klasker lidt vand og et minimum af sæbe på huden under armene, er det altså langt fra sikkert, at du bliver så ren, som du kunne være blevet. Skrub lidt, og hold dig ikke tilbage med sæben. 

4. Der er nogle, der synes, at det bliver nemmere at holde sig ren og fri for svedlugt under armene, når de fjerner hårene, som sveden kan sætte sig i. Det kan du jo overveje, om du har lyst til at prøve ...

5. Hvis du synes, du får våde mærker under ærmerne i dine bluser, uanset hvor effektiv en deo du bruger, er tricket, at du satser på bluser i sort, hvid eller mønstret, hvor eventuelle våde pletter ikke ses. En sort cardigan kan også skjule alt!

Læs også: Test dig selv: Problemer med sved?

6. Du sveder mere i syntetiske materialer som akryl, end du gør i bluser af for eksempel bomuld. Vælg derfor helst bluser af naturlige materialer - og kassér dine bluser (eller vask dem i Rodalon), hvis du synes, svedlugten bliver hængende i stoffet, selv om de er blevet vasket. 

7. Et truckerbad (altså en omgang spraydeo oven på sveden!) er din ven i nøden, hvis du synes, du kommer til at lugte af sved i løbet af dagen, og du ikke har adgang til vand og sæbe.

8. Spis sundt og sørg for at få nok vand at drikke.

9. Tal med din læge, hvis du ikke kan få bugt med svedlugten. 

Få endnu flere tips mod lugten af sved i galleriet herunder

Sådan slipper du af med sveden