1. Der er rigtig mange, der får mere uren hud i puberteten. Det skyldes, at du har ekstramange hormoner i din krop, mens du er teenager.

2. Snavs og sved tilstopper dine porer, og det kan give flere bumser. Husk at vaske dit ansigt morgen og aften med et renseprodukt, der er særligt beregnet til uren hud.

3. Når du har menstruation, er det helt normalt at få ekstra bumser, fordi der sker hormonelle ændringer i kroppen i den periode.

4. Hold fingrene fra bumsen! Selv om det er fristende at trykke, er det bedst at lade være for at undgå infektioner og ar på huden …

5. … men hvis du absolut ikke kan lade være, er det supervigtigt, at du vasker dine hænder grundigt inden og bruger en serviet til at klemme med. Og så må du altid først trykke en bums, når den er hvid på midten.

6. For at få smuk hud uden bumser er det vigtigt, at huden får fugt nok – og at du bruger en hudcreme, der passer til præcis din hudtype. Forkæl også din hud lidt ekstra med en maske en gang imellem.

7. Det er supergodt for din hud, at du dyrker motion – men husk at rense huden lige efter træning. Sved kan nemlig gøre dine bumser værre.

8. Husk at rense din makeup af hver aften, og tag en makeup-fri dag som ofte som muligt. Din hud har brug for at kunne »ånde« og vil takke dig for at tage en makeup-pause!

9. Tænk på alle de ting, der rører dit ansigt hver dag – hvis de ikke er helt rene, er de altså med til at give dig mere uren hud. Husk for eksempel at skifte pudebetræk ofte, og hvis du taler meget i mobil, så husk også at rengøre telefonen en gang imellem.

10. Hvis du er stresset og ikke får nok søvn, kan det ses på din hud. Så husk nu at få din skønhedssøvn!

 

3 gode ting i ét produkt: 

PureActive 3-in-1 fra Garnier er både en rens, en skrub og en maske i ét produkt! Med den kan du både fjerne urenheder, rense tilstoppede porer og gøre huden mat. Supernemt!