Din tandbørste kan bruges til meget mere end bare at børste dine tænder med. Faktisk har Seventeen.com fundet hele 12 måder, din tandbørste kan gøre dig smukkere på. Og det er ret smart, når vi alligevel altid har en ekstra tandbørste liggende i skabet. 

Læs med, og se, hvornår din tandbørste kan komme dig til undsætning:

1. Kruset hår

Der går ikke lang tid, fra man har sat en lækker frisure, til små ustyrlige hår flagrer ud til siderne omkring ørerne. Godt, du har din tandbørste! Spray hårlak på tandbørsten, og red håret på plads. Så sidder det, som det skal, resten af dagen.

2. Buskede øjenbryn

Hvis man har lidt lange øjenbrynshår, kan øjenbrynene godt være svære at styre. Her kommer din tandbørste dig til undsætning! Spray igen lidt hårlak på børsten, og red hårene i den retning, du ønsker. Så sidder de perfekt - også når du skal ud i vinden.

Læs også: Sådan får du perfekte øjenbryn

3. Selvbruner-ups'er

Har fejlet med selvbruneren? Eller er de gamle rester begyndt at se lidt mærkelige og klumpede ud? Der er ingen grund til at rende rundt med brune pletter i hovedet eller på kroppen, for du kan nemt bruge din tandbørste til at fjerne gamle selvbruner-rester. Bland en kop vand, en halv kop citronsaft og en teskefuld bagepulver i en skål. Dyb tandbørsten i blandingen, og skrub med tandbørsten på de mørke pletter. 

4. Tørre læber

Har du tørre flager på læberne, eller ser din læbestift klumpet og mærkelig ud? Gør dine læber bløde og glatte med din tandbørste. Smør dine læber med en læbepomade, og brug børsten til at skrubbe tør hud af dine læber. Nu vil din læbestift sidde perfekt til festen! 

5. Sløv hårtørrer

Der kommer en masse skidt ind der, hvor hårtørren suger luft ind, og det gør din hårtørrer mere sløv. Brug tandbørsten til at rense filteret for nullermænd og andet skidt, så der kommer knald på din hårtørrer igen, og du kan komme hurtigere ud ad døren om morgenen.

6. Kedelig hårfarve

Hvis dit hår godt kunne trænge til et friskt pust til sommer, kan du bruge din tandbørste til at lave små striber i håret med. Kom en smule hårfarve på tandbørsten, og kør den gennem en lille hårtot ad gangen. 

7. Fladt hår

Er dit hår lidt fladt og trist at se på? Brug tandbørsten til at toupere hårrødderne, så håret bliver mere fyldigt. De små, tætte børstehår er meget bedre at toupere med end med en kam eller normal hårbørste.

Læs også: Stjernestylist: Sådan får du smukt hår, der holder hele dagen

8. Beskidte negle

En tandbørste fungerer ligesom en neglebørste, når du skal fjerne skidt under neglene. Børst dine negle med tandbørsten hver dag, så du undgår sorte negle. 

9. Ødelagte neglebånd

Brug din tandbørste sammen med en neglebåndsolie for at få smukke negle. Smør neglebåndene med en olie hver dag, så de altid er fugtede. En til to gange om ugen kan du bruge din tandbørste til at skrubbe neglebåndene, så du fjerner hård hud omkring neglene og får bløde fingerspidser.

10. Kedelige negle

Få sjovere og mere farverige negle ved hjælp af din tandbørste. Find dine yndlingsfarver frem, og miks flere farver på dine negle. Hæld lidt neglelak ud på et stykke sølvpapir, og dyp tandbørsten ned i farven. Lav små prikker med enderne på de tykke børstehår ved at duppe tandbørsten forsigtigt på neglene. Lad det første lag tørre, og rens tandbørsten med neglelakfjerner, inden du kommer næste farve på. Til sidst har du multifarvede prikker på dine negle, som alle dine veninder vil misunde!

11. Flad fletning

Når du har flettet dit hår, kan du give fletningen struktur og et lidt mere tilfældigt look ved at børste opad på fletningen med tandbørsten.

12. Klumpede vipper

Din tandbørste er virkelig god til at rede dine vipper ud med, mens mascaraen stadig er våd, så du undgår, at din mascara klumper. Her er det ekstra vigtigt, du bruger en ren og ny tandbørste, da øjnene er ekstra sarte over for bakterier. 

Læs også: WOW! FÅ lange øjenvipper med dette simple trick!

I galleriet kan du få inspiration til andre kreative skønheds-projekter: 

6 skønheds-DIY’s til sommeren