Giv dit ansigt et dampbad

Et dampbad er rigtig godt for huden, og dampen i sig selv har en udrensende effekt. Dampbadet er især effektivt, inden du bruger en skrubbe-ansigtsmaske.
Et dampbad med kamillete blødgør huden og åbner porrerne, så du bliver klar til en ansigtsmaske.

 

Sådan gør du
Fyld en balje med kogende vand og tilsæt kamillete (for eksempel fra et tebrev). Læn dig ind over baljen, og læg et rent håndklæde over din nakke, så du holder dampen inde. Du skal svede og have det varmt, men du må ikke blive skoldet, så det skal ikke gøre ondt. Bliv siddende i ti minutter. Herefter er det en god idé at skrubbe ansigtet.

Læs også: Hvor tit skal jeg bruge en ansigtsmaske?

 

Lav din egen skrubbecreme

Bland 1-2 spiseskefulde olie med saften fra en kvart citron og en teskefuld kaffe. Malet kaffe er godt at bruge, fordi kornene er runde, hvilket gør, at de ikke river huden. Citroner virker rensende på dit ansigt, og citronsaft er især godt mod bumser.

Sådan bruger du en cremen:
Massér blandingen ind i ansigtet og skyl den af med lunkent vand. Slut af med en god fugtighedscreme.

Lav en fugtgivende ansigtsmaske

Tre gode ingredienser til en ansigtsmaske er avokado, honning og banan. Avokado er nemlig rig på olie, der virker fugtgivende, mens bananen har en fugtbevarende effekt. Honningen beroliger din hud.

Sådan gør du:

Mos en halv avokado med en halv banan og tilsæt en spiseskefuld lun honning. Rens din hud og massér derefter din ansigtsmaske ind i ansigtet - husk også din hals. Lad din ansigtsmaske virke i 15 minutter og skyl den derefter af med lunkent vand.

Læs også: Hold veninde-spadag

Du kan også bruge din ansigtscreme til at lave din egen lækre ansigtsmaske - få fire opskrifter her:

 

Til tør og følsom hud
Bland to teskefulde creme med en frisk, pasteuriseret æggeblomme og en teskefuld olivenolie. Rør det sammen til massen bliver lysegul og glat. Smør den straks i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk, hvordan huden bliver afslappet. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Til træt hud med store porrer
Bland to teskefulde creme med en teskefuld kvark, og rør rundt, til blandingen er jævn. Tilsæt derefter 10 dråber citronsaft. Smør den straks i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk dens stimulerende effekt. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Læs også: De kendtes skønhedstips

Til ekstra tør og irritereret hud
Bland to teskefulde creme med en teskefuld mandelmel. Smør det på huden og gnid med fingerspidserne i cirkulerende bevægelser. Undgå områderne omkring øjnene. Lad din ansigtsmaske sidde i 10 minutter og massér derefter let igen. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand. Din hud vil helt sikkert se mere klar og frisk ud!

Få frisk hud og et klart hovede
Bland to teskefulde creme med en-to dråber japansk mynteolie. Smør straks denne ansigtsmaske ind i ansigtet og på halsen. Undgå områderne omkring øjnene. Lad denne ansigtsmaske sidde i 10-15 minutter, og mærk dens opstrammende effekt. Fjern din ansigtsmaske med en renseserviet eller skyl godt med lunkent vand.

Husk …

At være opmærksom på, om du og din hud kan tåle de forskellige ingredienser, der er i din ansigtsmaske, inden du smører den i ansigtet. Prøv eventuelt på et lille område (for eksempel bag øret) til at starte med.

Læs også: 10 tips til et smukt udseende

 

I galleriet får du endnu flere opskrifter til at lave din egen ansigtsmaske:

De nemmeste DIY-ansigtsmasker