Du ved måske selv, hvor ondt det gør, når dine følelser ikke bliver gengældt, og derfor er det enormt svært at være skyld i, at andre bliver lige så såret. Men i sidste ende er det bedst for både dig og ham, at du siger sandheden så pænt som muligt.

Afvis ham med et kompliment
Det værste, du kan gøre, er at sige: "NEJ, jeg vil ikke på date med dig, freak! Eew!" Gør din afvisning nemmere for ham at håndtere ved at servere den sammen med et kompliment. Fortæl ham for eksempel, hvor meget du værdsætter jeres venskab, og hvor sjovt du har det sammen med ham, men at du desværre ikke er interesseret i et forhold. Det er meget nemmere for ham at acceptere afvisningen, når han samtidig får et par søde ord med på vejen.

Læs også: Sådan slipper du af med ekskæresten

Vær ærlig - uden at være ondskabsfuld!
Det er altid bedst at fortælle ham helt ærligt, hvorfor du ikke er interesseret i ham. Men det er ikke en undskyldning for at være ondsindet! Hvis du synes, hans tøj er grimt, at han lugter, eller at han virker pinligt uintelligent, så sig i stedet, at han ikke er din type. Ellers risikerer du at såre ham mere, end du behøver.

Giv ham ikke falske forhåbninger
Det kan være fristende at lette lidt på afvisningen ved at åbne op for muligheden for, at du måske bliver interesseret i ham på et senere tidspunkt. Men ved at sige at du bare ikke er interesseret i ham lige nu, trækker du smerten i langdrag for jer begge. Vær bestemt, og luk muligheden med det samme, hvis du ved, at du aldrig bliver interesseret i ham som mere end en ven.

Læs også: 10 gode grunde til at droppe ham

Hold det for dig selv
Selvom du plejer at fortælle dine BBF'er alt, så lad være med at ydmyge ham ved at gøre grin med situationen bag hans ryg. Historien kommer lynhurtigt tilbage til ham og vil sikkert såre ham endnu mere end din afvisning gjorde. Hold jeres snak eller jeres sms-samtaler for dig selv, hvis du bare er en smule interesseret i at skåne hans følelser og bevare jeres venskab.

Her er fem tegn på, at I skal finde sammen igen: 

5 tegn på I skal finde sammen igen