Vi Unge

Føler du dig udenfor?

Af Line Sølvhøj Jensen 27. maj 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du prøvet at føle dig udenfor? Alle, der har prøvet at føle sig udenfor, ved, at det ikke er sjovt. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan gøre for ikke at føle dig udenfor.

Hvis du har prøvet at skifte skole eller klasse, så kender du helt sikkert følelsen af at være udenfor. Det er altid svært at starte et nyt sted, fordi der er et sammenhold blandt de andre, som du ikke er en del af. Og det tager lidt tid at komme ind i en ny gruppe og lære dine nye klassekammerater at kende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er aldrig sjovt at være den nye, for du ved ikke, hvordan de andre er, hvad de synes, der er mega fedt og totalt ufedt. I din gamle klasse vidste du, hvad din rolle var og hvordan du skulle være i klassen, men i din nye klasse skal du først til at finde din rolle, og du er sikkert bange for at ende med at være udenfor.

Hvad kan du gøre?

• Tag altid med, når klassen laver noget - også selv om du måske ikke gider. Hvis ikke, du er med, er du automatisk udenfor, når de snakker om det næste dag i skolen.

• Vær ikke bange for at snakke med dem fra din klasse. Start eventuelt med at snakke med dem, du har et bedre forhold til og som du måske har snakket med før. [faktaBox]

• Hvis du er begyndt at snakke med én, så pas på at du ikke kun er sammen med den person hele tiden. Det er vigtigt, at du lærer flere at kende, hvis du skal være med i klassen. Men husk, at det ikke gælder om, at du skal være bedste ven med alle.

• Inviter en eller et par stykker fra din klasse hjem til dig eller foreslå, at I skal lave noget - for eksempel tage i biffen, på café osv.

• Vis at du er interesseret i dem. Hvis de fortæller om noget, de har oplevet, så spørg ind til det. Hvis de skal lave noget særligt i weekenden, så husk at spørge, hvordan det er gået, når I mødes i skole om mandagen.

• Find ud af, om I har nogle fælles interesser - for eksempel om I dyrker den samme sport. Det er en god måde at komme til at snakke med dem, fordi I har noget tilfælles.

Når du er den nye i klassen, vil du sikkert være den, der står tilbage, når I skal vælge hold eller være sammen to og to om noget. Husk, at det ikke har noget med dig at gøre, men dine nye klassekammerater kender dig ikke, og så vælger de deres bedste venner eller veninder først.

MestLæste