Mad & opskrifter

Opskrift: Hvid chokoladekage med hindbær

Af Oliver Kokholm Ungermann 20. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver du også kagesulten af det grå og triste vejr? Så skal du prøve denne vildt lækre hvide chokoladekage. Den er supernem at lave!

Gråvejr er kagetid, og hvorfor så ikke prøve noget nyt? En hvid chokoladekage har en lækker smag, som de fleste elsker, og den er lidt friskere end en almindelig chokoladekage.

Test dig selv: Hvilken kage er du?

Og så passer den perfekt til en lækker dessert, til eftermiddagshygge med familien eller til at tage med i skole. For den er nemlig hurtig at lave!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til hvid chokoladekage

Til 6 personer

250 g hvid chokolade (175 g til kagen og resten til glasur medmindre du vil have mørk glasur)
150 g hindbær (du kan også bruge blåbær - eller begge dele)
3 æg
180 g sukker
150 g mel
175 g smør
1 tsk. vaniljesukker
En fingerspids salt

Læs også: Opskrift: Lækker oreokage

Sådan laver du hvid chokoladekage

Start med at smelte smørret og chokoladen (175 g) hver for sig. Slå æggene ud i en skål og rør rundt sammen med sukker, mel, salt og vaniljesukker. Tilsæt det smeltede smør og chokolade og vend det godt. Hvis dine hindbær er frosne, skal du koge dem før brug. Hæld dejen i en springform af medium størrelse og tryk hindbærerne ned i dejen, så spidsen af dem stikker op. Bag den hvide chokoladekage i cirka 45 minutter ved 180 grader i ovnen. Smelt resten af chokoladen - enten hvid eller mørk - og stryg det henover kagen som glasur.

Læs også: Opskrift: Lækker lakridskage

Tip: Servér den hvide chokoladekage med en lækker is eller lidt creme fraiche.

MestLæste