Lav din egen kransekage
Mad & opskrifter

Lav en fin kransekage

Af Christine Bille Nielsen 21. december 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er både nemt og hurtigt at bage sin egen kransekage. Og så giver det point hos mor og far ;-)

Opskrift på kransekage

Tid: 60 minutter
Antal personer: 12-14

Det skal du bruge til din kransekage:
• 400 g marcipan
• 175 sukker
• 1 æggehvide (lidt under ½ dl)
Glasur:
• 100 g flormelis
• ca. 5 tsk. æggehvide, pasteuriseret
Smeltet chokolade:
• 100 g chokolade (mørk, lys eller hvid)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Opskrift - Lækre kanelsnegle

Sådan laver du kransekage:
1. Ælt marcipan, sukker og æggehvide grundigt samen med hænderne. Rul dejen ud til 2 lige store pølser, 60 cm lange. Drys evt. bordet med lidt flormelis, så dejen ikke hænger i.

2. Skær den ene pølse ud i 3 stykker på henholdsvis 15, 18 og 27 cm. Skær den anden pølse ud i 3 stykker på henholdsvis 12, 21 og 24 cm. Der bliver et lille stykke dej i overskud - tril det til en kugle, tryk den lidt spids, og gem den til toppen af kransekagen.

3. Form hver pølse til en ring, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt spidse i toppen.

4. Bag kransekageringene ved 190° (eller 170° varmluft) i 10-15 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af, før du flytter på dem.

5. Glasur: Rør flormelis og æggehvide sammen til en jævn glasur. Rul et lille kræmmerhus af et stykke bagepapir, og hæld glasuren i. Klip et lille hul i spidsen af kræmmerhuset, og sprøjt glasuren på kransekageringene i et jævnt zigzagmønster. Lad glasuren stivne.

6. Smeltet chokolade: Bræk chokoladen i mindre stykker, som du lægger i en varmefast skål. Placer skålen over en lille gryde med kogende vand i bunden, og lad chokoladen smelte.

7. Sådan samler du kransekagen: Pensl smeltet chokolade på den næststørste kransekagering, og læg den oven på den største ring, mens chokoladen endnu er våd. Fortsæt med at lime ringene sammen med chokolade på denne måde - hold forsigtigt på indersiden af dem, så du ikke kommer til at mase glasuren på ydersiden. Til sidst limer du den lille top fast med chokolade øverst på kransekagen.

8. Stil din kransekage på et fad, og dæk den forsigtigt med køkkenfilm, til den skal spises.

Tip: Kransekageringene kan bages i god tid og opbevares i fryseren. Men vent med at pynte dem med glasur og samle din kransekage, til du har tøet ringene op igen.

Læs også: Opskrift - Nem og hurtig varm kakao

MestLæste