croissant
Mad & opskrifter

Opskrift: Bag lækre croissanter

Af Susanne Palmqvist 20. oktober 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Overrask din familie eller veninder med lækre, hjemmebagte croissanter. Her får du opskriften.

Det skal du bruge til 10-12 stk.
25 g gær
1½ dl mælk
150 g hvedemel
1½ dl mælk
cirka 300 g fint hvidt hvedemel
150 g smør
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
125 g køligt smør til indrulning
æg til pensling

Læs også: Bag lækre frugt-muffins

Sådan gør du:

• Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

• Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves.

• Lun resten af mælken ganske lidt.

• Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker.

• Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk.

• Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer.

• Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt.

• Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet.

• Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter.

• Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende.

• Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen.

• Lad dem efterhæve i ½ time.

• Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni.

• Lad dem afkøle på en rist, når de er færdibagte.

Læs også: Bag de bedste brownies

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenemad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

MestLæste