Din mor kan både være den bedste og den værste i verden. Der er ikke nogen, du kan blive mere rasende på, eller nogen, du kan blive mere flov over. Indimellem virker hun, som om hun lever i en helt anden verden end dig og stiller nogle krav, som du aldrig nogensinde kan leve op til. Men hey, der er altså et par ting, som du skal vide om din mor …  

1. Hun forventer ikke, at du er perfekt

”Lav dine lektier”, ”opfør dig ordentligt”, ”skal du have det der på?” … Siger din mor også indimellem ting til dig, som får dig til at tro, at hun forventer, at du er en eller anden slags superhelt, der har styr på det hele, og aldrig fejl? Det gør hun ikke! Hun prøver bare at få dig til at gøre det bedste, du kan.

2. Hun er tit i tvivl

Over for dig er din mor ikke til at overbevise om, at du skal have lov til at komme med til fes eller at det er okay, at du får en næsepiercing. Men bag facaden er hun faktisk tit lidt i tvivl om, hvad hun skal give dig lov til, og hvornår du er gammel nok til at være længe ude.

Læs også: Undgå skænderier med din mor

3. Hun ved godt, hun er pinlig

Du sidder og chiller med veninderne på værelset, og pludselig kommer din mor ind og begynder at danse med på Justin Biebers ”Sorry”. Megapinligt! Og din mor ved faktisk godt, at det er lidt kikset. Hun vil bare gerne have dig til at grine, og hun vil hænge lidt ud med de cool unge piger.

4. Hun har været ulykkeligt forelsket

Det kan godt være svært at forestille sig, men en gang har din mor også ligget og grædt ned i en pude over, at Mads fra 8. ikke var forelsket i hende. Og hun er også kommet ovenpå igen efter at have fået knust sit hjerte. Måske har hun et godt råd, du kan bruge?

5. Din mening er vigtig for hende

Er du også lidt træt af, at din mor hele tiden spørger dig, hvad I har talt om i skolen, hvad du laver med veninderne, og hvad du synes om hendes nyeste DIY-projekt? Tænk på, at grunden til, at hun udspørger dig så meget, er, at hun virkelig gerne vil vide, hvad du mener og tænker om nærmest alting. Måske er det en god idé at dele et par af dine tanker med hende en gang imellem?

Læs også: 7 grunde til at tale om sex med din mor

6. Hun vil virkelig gerne hjælpe dig 

Din mor har også været ung engang, selv om det er sygt længe siden, og hun har både oplevet at få sin første menstruation, skændes med en veninde og haft vildt svært ved matematikopgaverne. Og hun vil virkelig gerne hjælpe dig, hvis du har brug for det.

7. Du er god nok, som du er

Lige meget hvor mange skænderier I har, og hvordan du vælger at leve dit liv, så elsker din mor dig over alt på jorden, og hun ville aldrig ønske, at du var end dig . Husk det! 

I galleriet kan du få gode råd til at få det endnu bedre med din mor og far:

Slip for irriterende forældre