Mandag: Havregrød med et twist

Havregrød er supersundt og vildt lækkert - især når der er koldt udenfor. Og så er det supernemt at lave og en sund morgenmad!

Ingredienser:
1 dl havregryn
2½ dl vand eller mælk
Lidt salt

Hvis du har en mikrobølgeovn, kan du bare sætte en skål med ingredienserne i den og varme det i to minutter. Voila! Ellers gælder det bare om at koge det op i en gryde, indtil grøden er tilpas tyk.
I stedet for den klassiske smørklat og sukker på havregrøden, kan du prøve at komme frisk frugt og lidt ahornsirup på for at gøre den sundere.

Læs også: Test - Hvor sund er din morgenmad?
 

Tirsdag: Morgenmads-smoothie

En smoothie giver masser af energi, og så smager det jo vildt godt! Hvis du gerne vil blive mere mæt af din smoothie, kan du komme lidt havregryn i, så det minder mere om et måltid sund morgenmad i stedet for en snack.

Ingredienser:
1 banan
Frosne jordbær
En håndfuld havregryn
1 dl minimælk
2 dl smoothie base med vanilje

I blenderen med det hele og hæld op i et stort glas. Velbekomme!
 

Onsdag: Yoghurt med frugt og knækbrød

Denne sunde morgenmad er superlækker og nem at lave. Smør et groft knækbrød til at spise ved siden af, hvis yoghurten ikke er nok til at gøre dig helt mæt.

Ingredienser:
1 skål yoghurt naturel
1 fersken, blomme eller æble
Akaciehonning
Evt. en lille håndfuld rosiner og nødder

Hæld lidt flydende honning rundt i cirkler på yoghurten. Skær frugten i tern og drys stykkerne hen over yoghurten og slut af med lidt nødder og rosiner. Mmm …

Læs også: 10 topsunde vaner
 

Torsdag: Hjemmelavet mysli

Du kan også pimpe din yoghurt med sprød, hjemmelavet mysli. Det er både sundere og smager bedre, end det du kan købe i supermarkedet!

Ingredienser:
Havregryn
Rosiner
Nødder
Lidt tørret frugt
Hvedeklid
Lidt honning

Tag alle ingredienserne og bland dem sammen i en bradepande - husk bagepapir under, så det ikke brænder fast. Hæld lidt honning over og bland det hele godt sammen. Sæt det ind i ovnen ved ca. 150 grader til havregrynene er lidt gyldne, eller til du selv synes, den er okay - en fantastisk sund morgenmad.
 

Fredag: Sundt med æg

Prøv en tyk skive rugbrød med ost og rød peber. Spis et blødkogt æg, en appelsin og drik en kop te til. Det er super sund morgenmad og sikrer dig energi mange timer frem.
 

Lørdag: Groft, hjemmebagt morgenbrød

I weekenden har du god tid til at lave noget ekstragodt! Forkæl dig selv og familien med friskbagte grovboller, som smager supergodt med ost og marmelade.

Ingredienser:
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
1 pose tørgær
400 g grahamsmel
600 g hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl 3-kornsblanding
8 dl vand
æg til pensling

Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det er lunkent. Bland salt, sukker, tørgær, mel og grahamsmel i et stort fad, og hæld den håndvarme kornblanding og resten af vandet i. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være klistret. Dejen hæves i en time. Form bollerne, og lad dem igen hæve en halv time. Pensl bollerne med æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Læs også: 4 spørgsmål om kost og sundhed
 

Søndag: Sund weekend-brunch

Rund ugen af med et stort, lækkert og stadig sund morgenmad. Saml veninderne til en sund brunch, hvor i både kan spise jer mætte og få gang i weekendhyggen! Du kan for eksempel bruge:

- En masse frugter, som er skåret ud i både eller tern. Det kan for eksempel være jordbær, appelsiner, bananer, kiwi og vindruer.
- En skål med tørrede frugter som rosiner, abrikoser og figner.
- En skøn salat med tomat, agurk, avokado, peberfrugt og hvad du ellers kan lide.
- Røræg drysset med lidt purløg.

- Det grove brød, der er tilovers fra lørdag. Kom jordbær-, blåbær- eller hindbærmarmelade på for at gøre det ekstra lækkert.
- Agurk- og gulerodsstave. Brug naturel yoghurt krydret med paprika som dip, så dippen ikke bliver for fed.