Identitet

Sådan husker du dine drømme

Af Susie Pedersen 8. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du også prøvet at vågne op fra en drøm, og så er den bare væk? Du kan simpelthen ikke huske, hvad du lige har drømt.

… Det var noget med … Øhh … Nej, nu er det helt væk igen. Har du også prøvet at glemme din drøm? Det er vildt irriterende, når man egentlig gerne ville huske den.

Læs også: Derfor får du mareridt

En ting er sikkert: Du drømmer. Det gør alle nemlig – spørgsmålet er bare, om du husker drømmene eller ej. Faktisk kan du med et par fifs blive meget bedre til at huske dine drømme, så det er bare med at komme i gang.

I galleriet herunder får du seks råd, der kan hjælpe dig.

Sådanhuskerdudinedrømme

Det bliver nemmere at huske sine drømme, hvis man er opmærksom på, at man glemmer dem. Det lyder skørt, men prøv at sige til dig selv, at du vil kunne huske dine drømme.
Foto: Shutterstock
Når du vågner, kan det være en god idé at skrive dine drømme ned. Når du har skrevet drømmen ned, glemmer du den ikke igen, fordi du har tænkt den igennem.
Foto: Shutterstock
Det kræver ro i kroppen at huske sine drømme. Hvis du er vildt stresset og tankerne flyver rundt i hovedet, så er der slet ikke plads til at kunne huske dine drømme.
Foto: Shutterstock
Når vækkeuret ringer, og du alligevel skal vågne lidt. Så brug tre minutter på at huske din drøm, før du bevæger dig. Det kan være nemmere at huske drømmen, inden du vågner helt op.
Foto: Shutterstock
Ja, man skal selvfølgelig sove for at drømme. Men sørg også for at få nok søvn. For hvis man for eksempel sover otte timer, så drømmer man faktisk mest de sidste fire timer af natten.
Foto: Shutterstock
Man kan også lære meget ved at læse bøger om drømme og lytte til andres drømme og erfaringer.
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste