drømmejob
Mit liv

Sådan bliver du klar til dit drømmejob

Af Louise Haack 27. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du kan gøre rigtig mange ting allerede nu for at få dit drømmejob senere.

Drømmer du om at blive journalist? Makeup-artist? Dyrlæge? Uanset hvad dit drømmejob er, så kan du faktisk allerede gøre rigtig meget for at blive klar til at få dit drømmejob, når du bliver ældre.

Test dig selv: Hvad er dit drømmejob?

Vi har samlet fem forslag til drømmejob lige her, og du får også tips til, hvad du kan gøre allerede i dag for at få dit job i fremtiden!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis dit drømmejob er ...

Journalist

Som journalist er det vigtigt, at man kan vinkle en historie og fortælle den videre på en spændende måde, så folk får lyst til at læse, høre eller se det, man har lavet. Det er også vigtigt, at man holder sig opdateret på, hvad der sker i verden. Derfor er det for eksempel en god idé at se en nyhedsudsendelse hver dag, ligesom du skal øve dig i at fortælle en god historie videre. Nogle gange skal man være meget faktuel, mens man andre gange skal være meget beskrivende i sit arbejde som journalist. Derfor er det for eksempel god træning at skrive historier, hvor man beskriver små detaljer på en interessant måde.

Makeup-artist

Hvis du drømmer om at komme til at leve af at lægge makeup, gælder det bare om at gå i gang med at øve sig med det samme. Det er en god idé at se en masse tutorials på YouTube, og du kan også tilbyde at lægge makeup på dine veninder til deres konfirmation, eller hvis I skal til fest sammen. Det gælder selvfølgelig også om at holde sig opdateret på, hvad der sker indenfor makeup-produkter, for der kommer hele tiden nogle nye ting på markedet. Måske kan du få et fritidsjob i Matas? Så kan du også øve dig på at give kunderne gode råd om de forskellige makeup-produkter.

Læs også: Drømmer du om at arbejde på Vi Unge?

Dyrlæge

Som dyrlæge skal man være med til at tage sig af nogle dyr, som folk holder virkelig meget af, men man skal også vide, at jobbet ikke kun handler om at klappe søde hunde. Uanset hvad er det altid en god idé, hvis man har lidt erfaring med sig, når man skal søge ind på uddannelsen, og det kan du sagtens få allerede nu. Du kan for eksempel blive frivillig på et lokalt dyreinternat, hvor du skal være med til at passe dyrene. Du kan også få et job i en forretning, som forhandler dyrefoder og legetøj, hvor du skal give kunderne gode råd om, hvad der er det bedste for deres kæledyr.

Musiker

Hvis du gerne vil være musiker, gælder det bare om at øve, øve, øve, så du kan blive superdygtig til det instrument, du spiller på. Det kan godt være lidt svært at slå igennem som musiker, men du kan for eksempel samle dit eget band, så I kan spille sammen og måske få nogle småjobs hos familie og venner? Det kan også være, du kan blive frivillig på et lokalt koncertsted for eksempel som garderobepige. Måske kan du her få nogle kontakter, som kan hjælpe dig med at få drømmejobbet som musiker.

Pædagog

Er din drøm at blive pædagog, skal du øve dig på at passe børn. Du kan for eksempel passe dine små fætre og kusiner, eller du kan hænge en seddel op i et lokalt supermarked, hvor du tilbyder din hjælp som babysitter. Du skal desuden også sørge for at bruge tid på dine lektier og din skole, for i de fleste tilfælde skal man have en gymnasial uddannelse eller en anden form for adgangsgivende uddannelse, inden man kan søge ind på pædagoguddannelsen.

Læs her, hvordan du kan få det fede fritidsjob:

7ting,derskafferdigdetfedefritidsjob

Det er aldrig en dum idé at kende mennesker, når man er på jobjagt. Snak med dine venner, der har fritidsjob. Måske hører du gennem dem, at der er rigtig travlt på deres arbejde, og at de godt kunne bruge flere hjælpende hænder. Og så er det jo bare med at få afleveret en ansøgning hos chefen!
Det er en rigtig dum idé at skrive en generel ansøgning, lave ti kopier af den og aflevere den hos alle de steder, du er interesseret i at arbejde. Det er nemlig rigtig tydeligt for en arbejdsgiver, hvis en ansøgning er helt generel, og så giver det jo det indtryk, at du ikke har gidet bruge tid på at skrive en målrettet ansøgning til netop deres virksomhed. Og hvorfor skulle de så gide bruge tid på en jobsamtale med dig? Skriv i stedet en ansøgning, der tager udgangspunkt i det sted, du gerne vil arbejde.
En sjusket ansøgning med mange fejl ser bare ikke særlig professionel ud, så det er en rigtig god idé at få en til at læse din ansøgning og dit CV igennem, så du slipper for stave- og slåfejl.
Det er aldrig en dårlig idé at møde personligt op og aflevere en ansøgning og et CV hos en virksomhed, du er interesseret i at arbejde hos. Det viser, at du er handlekraftig og har ben i næsen. Det kan arbejdsgivere godt lide!
Det giver altid et rigtig godt indtryk til en jobsamtale, hvis du ved noget om det sted, hvor du søger job. Derfor er det en rigtig god idé at researche virksomheden og dens produkter, inden du skal til samtale. Jo mere du ved om stedet, jo nemmere får du ved at stille de gode spørgsmål, der imponerer din (måske) kommende chef.
Hvis du kommer til jobsamtale, er det en supergod idé at stille spørgsmål. Det viser, at du er nysgerrig og interesseret i arbejdspladsen. Drop dog spørgsmålene om løn og fridage i første omgang, og spørg i stedet ind til virksomhedens fremtidsplaner, strategier eller største udfordringer.
Det er utroligt så stor en forskel et smil kan gøre. Det er helt normalt at være nervøs til en jobsamtale, men så længe du smiler og er åben og høflig, skal du nok få efterladt et rigtig godt indtryk.

Læs mere om

MestLæste