nytårsplayliste
Musik

Her er 11 bangers, du skal have på din nytårs-playliste

Af Ema Seferovic 29. december 2023
Foto: Hugo Comte, Jwny/Backrid/Ritzau Scanpix
Vi har samlet 11 ikoniske sange, som på forskellig vis handler om nye begyndelser - og derfor passer de perfekt til din nytårs-playliste!

Lige om lidt træder vi ind i det nye år, og det betyder nye begyndelser, oplevelser, følelser, minder og drømme.

Her har du 11 sange, som handler om nye begyndelser.

What’s New – Megan Thee Stallion

Hvad med at starte det nye år ud med at føle sig ligeså sassy og unapologetic, som Megan Thee Stallion gør i sine mange hits? ”What’s New” er ingen undtagelse. Her smider hun om sig med rim som ”Tell a hater, ’Fuck you’”. Lyt til Megan, for hun har ret: I 2023 er der ikke tid til haters.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

New Moon – MØ

Nyt år, ny måned, nymåne. Sidstnævnte synger MØ om i sit hit ”New Moon”. Sangens titel får os til at drømme os væk i et Twilight-univers, hvor varulve og vampyrer hersker. Men dykker man ned i teksten, er det faktisk den perfekte post breakup-sang med lyrik som ”Don’t you know it’s a new moon? And I’m over you”.

Start of Something New – Troy og Gabriella

Er du i humør til et vaskeægte throwback? Så er det oplagt at kickstarte 2023 med en sand Disney Channel-klassiker: en High School Musical-hymne. Er du på vej ind i det nye år med et crush, er det bare om at sætte denne banger på og manifestere et år, hvor kærligheden for alvor blomstrer.

New Beginnings – ELBA

”Here’s to new beginnings, a new era, new dreams” synger den danske musiker ELBA i sangen “New Beginnings”. Sæt den på under en fællesskål, når du nytårsaften står omringet af de bedste mennesker i dit liv. Den er melankolsk, men det kan nytårsaftener på mange måder også være.

New Rules – Dua Lipa

Du spotter dit tidligere crush, som du stadig har følelser for. I udveksler blikke med hinanden, og på et splitsekund bliver du kastet direkte tilbage til fortiden. Så snart du er på vej hjem den aften, får du lyst til at skrive til personen … Hvad nu hvis de også savner dig? Frys. Stop. Smid ”New Rules” på i høretelefonerne på vej hjem, og kig dig ikke tilbage.

New Shapes – Charli XCX (feat. Christine and the Queens & Caroline Polachek)

Charli, Chris og Caroline er en trio, der vil noget. De alternative popdronninger er klar til at lægge lyd til dit forvirrende kærlighedsliv. I sangen hylder de kærlighedens mange former – det, at den både kan være blomstrende og omvendt forsvindende. Smid den på din playliste, og vent ikke til det nye år med at mærke godt efter.

New Person, Same Old Mistakes – Tame Impala

Det er en kliché at tænke ”new year, new me”, men nogle gange kan starten på et nyt år give én en følelse af, at man er på vej til at blive en ny version af sig selv. Det kan dog være svært at ryste ens dårlige vaner af sig. Lad dig rive med af den stemning i Tame Impalas hit ”New Person, Same Old Mistakes”, og vid, at det hele nok skal blive okay.

New Hobby – FVN

”Got a new hobby it’s called cutting bitches off” indleder den dansk-eritreanske rapper FVN i sin catchy rap-sang “New Hobby”. FVN giver dig en lektion i at slå op med mennesker i dit liv, der ikke byder dig noget som helst godt. Personer, der tager energien fra dig og ser dig som en emotionel og fysisk gavebod. Frem med notesblokken, og lad dig inspirere.

New Normal – Khalid

Den amerikanske musiker Khalid har tidligere udtalt, at han er meget fascineret af rummet, og at inspirationen til ”New Normal” kommer deraf. Men med sætningen “It's a new normal, it's up to us to live in it. And not to understand it”, kan du, ligesom ved al anden musik, fortolke sangen, som du vil. Vi lever i en vild verden, så kun fantasien sætter grænser.

Nothing New – Taylor Swift & Phoebe Bridgers

Har du brug for en sentimental føler til dagen derpå? Så er ”Nothing New” et rigtig godt bud. Find lommetørklæderne frem, og plej dine nytårs-blues med en kop varm kakao med flødeskum og Phoebe Bridgers og Taylor Swifts blide og ærlige stemmer.

New Year's Day - Taylor Swift

"Hold on to the memories", synger Taylor Swift i denne sentimentale banger. For selvom nytår er symbolet på et nyt og spændende år, så siger man også farvel til 2023 - og det betyder for nogen mennesker også farvel til ekskærester, minder og meget andet... Så skru op og lad følelserne få plads!

Læs mere om

MestLæste