Sådan slår du op:

1. Inden du overhovedet aftaler at mødes med din kæreste, skal du tænke over, hvad du vil sige til ham. Hvad har fået dig til at tage beslutningen? Hvorfor er du ikke glad for ham længere? Husk på, hvorfor du har besluttet at slå op, og hvorfor du gerne vil komme videre.

2. Det er en god idé at mødes på neutral grund - i en park eller et andet sted, hvor I kan være alene. Der er ingen grund til at slå op, mens I er sammen med en masse andre mennesker. Det er en meget personlig sag mellem dig og din kæreste, og han fortjener, at I er alene, når du gør det.

3. Fortæl ham på en sød og rolig måde, hvorfor du slår op. Den, der bliver forladt, vil altid gerne have en forklaring, men prøv på ikke at virke bebrejdende. Du skal ikke såre ham ved at remse alle hans fejl og mangler op. Pas på du ikke siger noget, du kommer til at fortryde senere hen.

4. Forklar din beslutning med følelser og sig: "Jeg føler…" (F.eks.: Jeg føler, at du ikke giver mig plads nok til at være mig selv.")

5. Husk at fortælle ham, hvor meget jeres tid sammen har betydet for dig, og at han måske altid vil betyde noget helt særligt for dig. Men gør det kort, så du ikke pludselig kommer i tvivl om din beslutning - husk at der er en grund til, at du slår op.

6. Spørg ham, hvordan han har det, men stå fast på din beslutning. Du skal være sød men samtidig ikke give ham håb om, at I kan blive ved med at være kærester.

7. Brug ikke for lang tid på at diskutere, hvorfor du har taget din beslutning - det gør dig bare endnu mere forvirret og trækker tingene i langdrag.

8. Når du har besluttet dig for at slå op, må du ikke udskyde det - prøv at få det overstået så hurtigt som muligt, for jo længere tid du trækker det ud, jo sværere bliver det.


Undgå:

At komme med klicheer som: "Det er ikke dig, der er problemet, det er mig", "du fortjener bedre end mig" og "jeg håber, vi stadig kan være venner." - Du forvirrer ham bare og kommer måske til at sige noget, du ikke mener.

Du skal ikke slå op over sms eller i telefonen, for det kan virke meget upersonligt. Din kæreste vil sikkert gerne have en ordentlig forklaring, så sig det, mens du er sammen med ham.

Når du har slået op med din kæreste, skal du ikke ringe eller skrive beskeder til ham hele tiden. Det kan være rigtig svært, men husk på, hvorfor du slog op og lad være med at give ham falske forhåbninger.