Mad & opskrifter

Opskrift - nem og hurtig varm kakao

Af Benedikte Brix 15. oktober 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mener du også, at efterårsvejret er en undskyldning for at drikke masser af varm kakao? Se vores opskrift med lækre tip til kakao med et twist.

Der er næsten ikke noget bedre end et stort krus varm kakao, når det er koldt og gråt udenfor. Og heldigvis er det både nemt og hurtigt at lave.

Til varm kakao til 1 person skal du bruge:
2 dl mælk
2 spsk sukker
1 spsk ren kakaopulver
1 dl piskefløde

Sådan laver du varm kakao:
Varm mælken i en gryde i fem minutter, eller hæld den i koppen og sæt den i mikroovnen (hvis du har sådan en) i ét minut. Mens mælken bliver varm, pisker du fløden, så den bliver til skum. Brug en håndpisker eller et piskeris.
Når mælken er varm, putter du sukker og kakao i, rører rundt med en ske, putter en klat flødeskum på toppen - og voila: Så er der lækker, varm kakao.

Læs også: Opskrift - Lækre kanelsnegle

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det gik jo ret hurtigt, så hvad med at prøve et af vores tip til varm kakao med lidt ekstra smag?

Tip 1: Kakao med vaniljesmag
Prøv at putte et lille drys vaniljepulver i mælken. Det giver en dejlig, sød smag.

Tip 2: Flødeskum med et pift
Synes du, flødeskummet er lidt kedeligt? Så prøv at blande en lille klat syltetøj i, inden du pisker fløden. Det smager himmelsk!

Tip 3: Varm kakao med julesmag
Der er lidt længe til december, men hvis du allerede er ved at være i julestemning, så prøv med et drys kanel. Mums!

Læs også: Opskrift - lækker blåbærsmoothie

Tip 4: Undgå skind
Hvis du har lavet rigtig meget kakao, kan der godt komme skind på. Men det kan du nemt undgå ved at hælde hele molevitten på en termokande, så snart det er færdigt.

Tip 5: Pynt til varm kakao
Top eventuelt med et drys kakao, et skvæt chokoladesovs eller nogle mini-skumfiduser for at gøre det ekstra indbydende.

Hvordan kan du bedst lide din varme kakao?

Læs flere opskrifter her!

MestLæste