Mad & opskrifter

Mias opskrift: Citronkager

Af Mia Emilie Persson og Josephine Sjelhøj 28. marts 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Mia Emilie Persson
Craver du også en frisk snack tilsat en masse sødme? Så har Mia Persson en helt særlig opskrift til dig. Vi nærmer os forårsmånederne, og disse fine citronkager er perfekte til overgangen fra kulde til det milde forår.

Mia Persson fra ”Den Store Bagedyst” har været i køkkenet og kreere den perfekte opskrift til lækre citronkager. Få den lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

DET SKAL DU BRUGE:

CITRONMAZARIN

• 200 g marcipan

• 150 g blødt smør

• Skal fra 2 citroner

• Saft fra 3 citroner

• 0,5 tsk. vaniljepulver

• 3 æg

• 70 g mel

• 100 g sukker

NØDDEKANT

• 300 g hasselnødder (eller en anden type nødder)

• 100 g mørk chokolade

MARENGS

• 200 g sukker

• 100 g æggehvide

• Guldpynt

SÅDAN GØR DU:

1. Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Riv marcipanen, og tilsæt den. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens du pisker. Tilsæt også citronskal og citronsaft. Vend til sidst mel i blandingen. Smør 8 små runde forme med smør, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Fordel dejen i de 8 forme, og bag dem ved 180 grader i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle af, og befri dem fra formene.

2. Rist nødderne på en bageplade i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader. Lad hasselnødderne køle lidt af, og placér dem på et viskestykke. Massér dem, så nogle af skallerne falder af. Hak nødderne fint, enten i hånden eller i en minihakker. Hak chokoladen groft, og giv den 30 sekunder ad gangen i mikrobølgeovnen, indtil den er smeltet. Pensl den smeltede chokolade på siderne af kagerne, og vend den i de hakkede nødder.

3. Kom æggehvider og sukker i en skål, som passer over en gryde med vand, så du laver et vandbad. Pisk æggehvider og sukker over vandbadet, til blandingen bliver lun, og sukkeret er opløst i æggehviderne. Når sukkeret er opløst, pisker du æggehviderne luftige i en røremaskine eller med en håndmixer. De skal piskes i mindst 5 minutter. Kom marengs i en sprøjtepose med en ønsket tyl, og pynt toppen af kagerne med marengs og guldstøv.

MestLæste