sex

De bedste tips til den første gang

Af Redaktionen 3. august 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har spurgt Vi Unges læsere, hvad deres bedste tips er til den første gang. Læs alle tipsene her, så du kan føle dig klar til den første gang.

Vær dig selv
Sørg for at holde stemmeningen sjov og kærlig. Du skal ikke være flov eller begynde at tænke for meget over tingene. Selvfølgelig skal du mærke efter, inden du begynder, om du virkelig gerne vil i seng med ham, for der er ingen, der skal tvinges til noget!
Amanda, 14 år

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan får du dit første kys.

Kys, smil og grin
For at det skal blive helt perfekt, skal det være med en, du stoler 100 procent på, og som du kender rigtig godt. Alderen er faktisk lidt lige meget. Du skal føle dig sikker på det, du gør, og du skal kunne sige fra, hvis du pludselig fortryder. Hvis det er en dreng, du kender rigtig godt, vil han selvfølgelig acceptere din beslutning og vente, til du er klar. Hvis det bliver akavet på nogen måde, så kys, smil, lig og grin lidt over det. Jeg syntes også, det er lidt vigtigt, at man kan snakke om det, inden man gør det, for det er en god idé at finde ud af, hvad man kan lide og ikke lide. Lig og kæl meget først. Held og lykke :-)
Julie, 14 år

Du skal føle dig tryg
Den første gang skal ikke være noget vildt overdrevet. Min første gang var med min ekskæreste, som jeg på daværende tidspunkt havde været sammen med i syv måneder. Der var intet specielt over det. Hans mor råbte på den anden side af døren, det gjorde ondt og han var vist den eneste, der nød det. Alligevel var det på en måde den perfekte første gang, fordi jeg var tryg ved situationen og var sammen med en, som jeg holdt meget af. Den første gang skal være med en, man stoler på og holder af, for intet er så tændende som sex med en, man elsker.
Rikke, 16 år

Du skal være klar
Jeg er selv 14 år, og jeg havde min seksuelle debut før lidt mere end et halvt år siden. Det var en god oplevelse, og jeg tror mest af alt, det var fordi, jeg følte mig klar til det. Mit råd er først og fremmest, at man skal føle sig klar til det. Jeg tror også, det er en god idé, at pigen sidder ovenpå drengen, så hun på den måde selv bestemmer, hvor hurtigt eller langsomt det skal gå. Det er også vigtigt at pigen er "våd," så det ikke bliver for svært for drengen at trænge ind i hende.
Anne, 14 år

Test dig selv: Er du klar til sex?

Husk også kondommet
Du skal gøre det med en, du er forelsket i og som du føler dig tryg med - gerne en, som du har kendt i lang tid, og som du stoler på. Du skal først gøre det, når du føler dig klar. Jeg syntes ikke, man skal tænke på alderen. Hvis man er klar, så er man klar. Hvis du er i tvivl, om du er klar, så er det nok fordi, du ikke er klar. Man skal selvfølgelig huske at bruge kondom. Jeg vil også anbefale at bruge p-piller. Det kan sagtens gå ned til lægen og få nogen, uden dine forældre ved det. Hvis I har lyst, kan I begge to gå ned til lægen og blive testet for sexsygdomme. Og så skal I gøre det hjemme hos ham eller dig, når I er alene hjemme. Lad være med at gøre det, hvis I har drukket! Husk at nervøsiteten er en del af den første gang, og det er en vildt smuk ting at kunne tænke tilbage på. Husk også at sige stop, hvis det gør ondt! Hvis du så får lyst igen, måske lidt efter, måske en anden dag, så sig det til ham.
Sekina, 14 år

MestLæste