description text
Opmærksomheden omkring kropsidealer og udseende er vokset enormt. I dag er det vigtigste i verden at se godt ud. Folk kæmper efter det perfekte liv, den perfekte krop, det perfekte hår, negle, tøj etc. etc. Folk går på slankekure og diæter og går i træningscenteret tre timer dagligt.

Læs også: Nej tak til spiseforstyrrelse

Konstant fortæller medierne os, hvordan vi burde se ud, hvilket tøj vi burde gå i, og hvilke karakterer vi burde få i skolen. Og hvis vi så ikke ser sådan ud, har det tøj og får de karakterer, så er vi dømt ude. For evigt. Vi kan lige så godt droppe hele livet, for vi vil alligevel aldrig blive til noget. Sådan kan det i hvert føles.

Flad mave = flere venner?
Men er det sådan det skal være? Vil du bruge dit liv på at sige nej tak til de overlækre cupcakes, din bedste veninde har lavet, fordi du er bange for at tage på? Vil du bruge hele din weekend på at lære alle engelske ord, der starter med A udenad i stedet for at holde filmmarathon? Vil du bruge hele opsparingen på et par bukser, der er umoderne igen om en måned? Selvfølgelig skal vi ikke leve af junkfood, men helt ærligt: Er livet ikke for kort til ikke at nydes?

Flere og flere unge får spiseforstyrrelser. Rigtig mange unge piger især vælger simpelthen maden fra i kampen om den perfekte krop. Af angst for at tage på stopper de med at spise. Mange har tanker som: "Alt bliver godt, hvis jeg lige taber de dér fem kilo" og "når jeg får en flad mave, vil jeg få flere venner." Men tænk dig lige om. Vil du virkelig få flere venner ved at få en fladere mave? Hvis ja, er det så ægte venner? Jeg vil da personligt langt hellere have få venner, som ikke kun tænker på mit udseende, end jeg vil have flere hundrede, som egentlig ikke interesserer sig for mine tanker.

Læs også: Læsernes blog - Historien om min spiseforstyrrelse

Anoreksi er ikke moderne
Flere steder på nettet har jeg endda set piger skrive, at de satser på at få anoreksi, fordi det virker “glamourøst” og er en genvej til et perfekt liv. Det er simpelthen noget af det mest stupide, jeg længe har hørt. Et perfekt liv eksisterer ikke, og at en sygdom skulle kunne føre til det er jo helt sygt. Det er ikke anderledes end at tænke: "Jeg må hellere begynde at ryge, for lungekræft virker bare så fedt!" Unge mennesker, der sætter spiseforstyrrelser op på en piedestal og simpelthen gør det til noget, de stræber efter, viser ganske glimrende, at der er noget helt galt med vores samfund. Sagt meget direkte: Anorexia is a disease. It’s not a fucking fashion statement!

kropsideal, det perfekte, vægt, badevægt, anoreksi, spejl, bulimi, spiseforstyrrelse, mad, samfundets skyld, idealer

Fordi, det ovenstående gør mig så harm, vil jeg lige skrive noget af det, en spiseforstyrrelse rent faktisk indeholder - bare for virkelig at får sat en stor, fed streg under, at det ikke er noget, man skal stræbe efter! For det første er der alle de fysiske skader, man pådrages af en spiseforstyrrelse. Skader på hjertet, lever, nyre og hjerne. Skader på tænder og spiserør. Udeblivelse af menstruation, hvilket i værste tilfælde kan medvirke, at man heller ikke kan få børn senere i livet. Træthed, svimmelhed og kuldskærhed. Ændringer i huden og hårvæksten. Dertil lægges alle de psykiske problemer og skader sygdommen medfører. Hukommelses- og koncentrationsbesvær. Tristhed og depression. Ensomhed og søvnforstyrrelser. Mindre selvværd og selvtillid.

Drop hysteriet
Synes du alt det lyder glamourøst og som et perfekt liv? Hvis man skal leve op til samfundets ideal “perfekt” skal man være tynd, have lækkert hår og negle og masser af overskud. Man skal signalere åbenhed, klare sig godt i skolen/med karrieren og samtidig være pisselækker. Hvis man sammenligner en spiseforstyrrelse med dét, er der flere steder, de simpelthen ikke matcher. At være så besat af mad, vægt og motion, at man ikke kan spise sammen med andre mennesker, signalerer ikke ligefrem åbenhed. Og en spiseforstyrrelse giver bestemt heller ikke overskud og mulighed for fordybelse i skolen, for alle ens tanker handler om vægttab. Det lækre hår og negle får man heller ikke ved at droppe maden. Faktisk tværtimod! Ens hår begynder at falde af, og neglene bliver misfarvede. Og en spiseforstyrrelse kan umuligt være det perfekte liv. For når man har en spiseforstyrrelse, så lever man ikke. Alt handler om mad. Og hvordan kan et liv være perfekt, hvis man ikke lever? Kan vi blive enige om, at en spiseforstyrrelse ikke er et synonym med perfekt?

Læs også: Har du en spiseforstyrrelse?

Dertil skal det så lægges at folk ikke nødvendigvis har en spiseforstyrrelse, fordi de er tynde. Lige så vel som alle med et par ekstra kilo på sidebenene ikke har diabetes! Hvad siger I til at droppe alt det her kropshysteri, og bare acceptere ens krop som den er? Livet er sku da for kort til at bruge på at prøve på at leve op til alle mulige fuldstændige urealistiske, høje krav! For let’s face it: Perfekt er en illusion. Det eksisterer simpelthen ikke! Lad os sammen bekæmpe denne latterlige tendens og begynde at leve. Alle kroppe er perfekte, store som små. Og man bliver jo ikke lykkeligere af at hade sin krop og sulte sig selv. Tværtimod.

Elsk dig selv - alt andet er for dumt
Se dig selv i spejlet hver eneste dag, og nævn mindst tre ting ved dig selv, du er tilfreds med. Og nu du er i gang, så husk også at rose din veninde, ven, søster, bror, nabo etc. Lad os sige: "Fuck dig" til samfundet og begynder at elske os selv. For alt andet er da for dumt!

Dette er ikke ment som et fordømmende indlæg, og det er på ingen måde min intention at såre nogen. Hvis jeg har gjort det, er jeg meget ked af det, og undskylder mange gange.

Læs også: Styrer maden dit liv?

Flere af mine udtalelser i dette indlæg kan måske tolkes sådan, at jeg “skælder ud” på spiseforstyrrede. Det gør jeg bestemt ikke, det er en hæslig sygdom, og det er også derfor, jeg vil gøre opmærksom på, at folk ikke skal romantisere den. Andre vil måske mene, at jeg har lagt alt for stor vægt på spiseforstyrrelser og har skudt skylden på samfundet. Jeg har lagt stor vægt på spiseforstyrrelser, ja, men jeg siger ikke, at man ikke kan have det dårligt med sin krop uden at have en decideret spiseforstyrrelse. Det kan man, og mange har det, og derfor er det da endnu mere vigtigt at få understreget, at mad altså ikke er en fjende. Og at det ikke er en løsning på problemet at sulte sig selv.

TILFØJ!
 • KOMMENTAR AF: ANONYM  26. jul 2014 -kl.22:31

  0
  AnmeldHotNot

  14:13 jeg vil sige at du er normal

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  26. jul 2014 -kl.14:13

  0
  AnmeldHotNot

  Hej. Jag er 9 år gamel og vajer 29,3426killogram. Er jeg nomal??

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  20. jul 2014 -kl.21:48

  0
  AnmeldHotNot

  bedste indlæg nogensinde kom med nogle flere ad dem

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  14. jul 2014 -kl.23:10

  0
  AnmeldHotNot

  og tænk på at hvis i ikke spiser nu eller ikke spiser ret meget så hvis i engang får børn så tager man jo selfølgelig på og hvordan vil i så tabe jer igen efter fødslen? når i alleade kun lige spiser så i kan overleve? jo mindre i spiser jo mindre bliver jeres forbrænding men hvis i spiser lidt merevil i også forbrænde mere

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  14. jul 2014 -kl.23:06

  0
  AnmeldHotNot

  og de fleste drenge vil heller have en pige med former end en tynd pind, med spiseforstyrrelse har man næsten igen bryster eller røv! tænk jer om hvor mange drenge kender i der ikke går op i store bryster og røve? så heller have lidt ekstra fedt på maven og have former!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  14. jul 2014 -kl.23:03

  0
  AnmeldHotNot

  super godt indlæg!! tænk lige lidt længer frem af piger hvis i får en spiseforstyrrelse så kan jeres menstruation stoppe og så kan i ikke få børn og hvis den kommer igen og i får børn så er der meget stor sandsynlighed for at jeres børn får spiseforstyrrelse det var bare du eksempel på en af de mange ting det påvirker!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. jul 2014 -kl.16:19

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg er en pige på 14 år, der vejer 40 kg. Og er 1.67 cm høj... Er det normalt? (Jeg er født slank, og lider ikke af en spiseforstyrrelse)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  29. jun 2014 -kl.22:07

  0
  AnmeldHotNot

  PS. Jeg er meget tynd og jeg har altså ikke mange veninder...!!!!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  25. jun 2014 -kl.20:31

  0
  AnmeldHotNot

  Mega godt indlæg!!!!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  12. jun 2014 -kl.17:45

  0
  AnmeldHotNot

  godt indlæg. :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  10. jun 2014 -kl.00:09

  0
  AnmeldHotNot

  Supergod indlæg viunge tøser... Bliv ved med at skrive det fik mig virkelig til at tænke over tingene og sikkert også til andre stort rosfra mig af ??????

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  30. maj 2014 -kl.14:01

  0
  AnmeldHotNot

  Det er det bedste indlæg fra vi unge!!!!!!!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  28. apr 2014 -kl.20:19

  0
  AnmeldHotNot

  Det er et supergodt indlæg det sætter virkelig taker i gang både min søster og jeg har været ude i en spiseforstyrrelse men vi har det begge bedre i dag :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  05. mar 2014 -kl.13:30

  0
  AnmeldHotNot

  Uanset hvad der sker i jeres liv, så husk at I er som I er, og dét er der ingen der skal ændre!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  12. sep 2013 -kl.21:22

  0
  AnmeldHotNot

  jeg synes i pågønese at jeg hvar let tyk fordi jeg veiet 47 til 48 kilo men nu har jeg vent mig til det at ingen er perfekt altså hvofor gå så meget op i det med slankekur desuden drenge ka godt lid piger med mere på lorene

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  12. jul 2013 -kl.18:37

  2
  AnmeldHotNot

  Jeg er glad nok for min krop, lidt tykke lår og en mave med en delle eller 3 :).

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  21. jun 2013 -kl.22:29

  0
  AnmeldHotNot

  håber du for et dejligt liv 18:55 ...alle er perfekte på hversin måde det er bare ikke alle som kan se det og har for travlt med at se på andres fejl en deres egne!;-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  30. maj 2013 -kl.19:00

  1
  AnmeldHotNot

  FORSAT FRA 18:58 ... Og spørg hvorfor jeg vil spise det? Og jeg svare FORDI YOLO THATS' WHY!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  30. maj 2013 -kl.18:58

  1
  AnmeldHotNot

  Forsat af I DAG 18:55... Tænkelige steder ( hvis du ikke ved hvad tourettes er vil jeg anbefale en hjemmeside kaldet google). Men folk kan ikke lide mig mere nogen hader mig endda før var jeg tyk dyr nu er jeg bare Skinny bitch. Så de piger der sulter sig selv i min klasse de grinte og peger når jeg køber en cupcake i kantiner og så spørg fortsætte

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  30. maj 2013 -kl.18:55

  1
  AnmeldHotNot

  jeg er høj og tynd og alle siger at jeg er pæn, men jeg er upopulær jeg var engang den tykke pige men så voksede jeg og tabte mig. Men ingen i min klasse kan lide mig, for jeg er stadig den samme inden i. En sær pige der larmer og siger mærkelige ting og får sine tourettes ticks de værst tænkelige... Forsættes

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  09. maj 2013 -kl.00:24

  0
  AnmeldHotNot

  Godt indlæg

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  27. apr 2013 -kl.21:22

  1
  AnmeldHotNot

  Fantastisk skrevet. Jeg har altid ønsket mig en spiseforstyrelse indtil jeg læste det her og nu har jeg det bare meget bedre med min krop og har et meget midre anstregende forhold til mad. Tak for det og stor respekt til dig! :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  07. apr 2013 -kl.18:29

  0
  AnmeldHotNot

  i stedet for at veje dig kan du måle din mave hvis det er den du syntes der er for stor

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  07. apr 2013 -kl.18:28

  0
  AnmeldHotNot

  hey søde piger i kan ikke bare gå over og veje jer og så sig ej hvor er jeg tyk, i for hold til din veninde. Hvis du er 10 cm højere end hende er det da klart at du vejer mere, og der er virkelig mange mange MAAANGE teenager der vokser ud ad før de vokser opad så slap. gå i lidt løsere tøj hvis det genere dig at du har lidt mave.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  06. apr 2013 -kl.17:35

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg prøver også at få banket ind i min venindes hoved at hun hverken er for lille eller tynd, og hun skal være glad for hvem hun er. Men hun vil ikk høre på mig.:)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  05. apr 2013 -kl.20:29

  0
  AnmeldHotNot

  Thumbs up for en der siger sin mening...??

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.20:59

  0
  AnmeldHotNot

  Godt indlæg : jeg forstår virkelig hvad du mener ..synes det er forfærdeligt at så mange har en spiseforstyrrelse :(

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.18:07

  0
  AnmeldHotNot

  Det kan da være ligemeget hvordan man ser ud, hvis man bare er sød nok. Bare fordi du er smuk og tynd, betyder det ikke du er sød og lykkelig og bare fordi du er usikker og genert betyder det ikke du er ond og dum<3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.10:10

  1
  AnmeldHotNot

  Husk også: bare fordi man vejer meget, så betyder det ikke at man er tyk! Du har også muskler, det vejer jo også :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.09:39

  -1
  AnmeldHotNot

  tak skal du have <3 jeg føler mig normal nu!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.08:54

  0
  AnmeldHotNot

  Tusinde gange tak. Denne artikel fik mig virkelig til at tænke.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  04. apr 2013 -kl.08:44

  0
  AnmeldHotNot

  1000-tak dig der har skrevet det her indlæg. Jeg er ikke den slankeste pige i verden, og jeg bruger rigtig meget tid på at tænke på at jeg ikker er perfekt. Men den her artikel har virkelig hjulpet mig. Jeg tror jeg vil begynde at acceptere mig selv som jeg er :-) Endnu en gang... Tak <3

 • KOMMENTAR AF: Swéèty-Mig  04. apr 2013 -kl.02:28

  0
  AnmeldHotNot

  ... og den måde jeg ser ud! Jeg får da lidt selvtillid og kan da godt se at jeg måske bare skal se ud som jeg gør når jeg læser sådan noget som ''Alle kroppe er perfekte'' men det følelse forsvinder desværre hurtigt igen... Life can be a bitch! :'i

 • KOMMENTAR AF: Swéèty-Mig  04. apr 2013 -kl.02:23

  0
  AnmeldHotNot

  15 år og næsten 180 cm, har stort set altid været en stor pige. Selvom jeg tit får at vide at jeg ikke er tyk, men i mine øjne er jeg. Når man er i det samfund vi er i tror jeg bare at man føler sig hurtigere stor når man ser alle de små tynde i blade, tv, skole o.s.v Så på den måde har jeg rigtig svært ved at acceptere min krop...

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.23:42

  3
  AnmeldHotNot

  jeg er 13år og vejer ca 67,7 jeg synes ikke jeg tyk men deller har jeg,

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.23:39

  0
  AnmeldHotNot

  ret godt skrevet :) :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.22:37

  0
  AnmeldHotNot

  er 13 år og 1,50 :( svinger sådan lidt med min vægt, den ene dag 36 kg næste 40 kg!!!!! går mest altid op i vægt er det normalt!!!!! en eller anden vær sød at svare

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.22:31

  0
  AnmeldHotNot

  havde engang en svagere form for anoreksi men så talte jeg med min mor om det og bare forstod alting bagefter (hun er læge) fordi jeg havde de lår mave og arme var fordi jeg gik til så meget sport det var ikke fedt! og muskler vejer også mere en fedt.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.22:13

  -1
  AnmeldHotNot

  jeg er 12 år og vejer 34 kilo

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.22:08

  0
  AnmeldHotNot

  Viunge den her artikel gjor altså virkelig en forskel på mig! Jeg var faktisk på vej til at sulte mig selv pågrund af jeg synes jeg er tyk... Det gjor virkelig meget!!! Jeg lage mig på sengen og græd, så meegt gjor det!! :) Tusind tak!!!

 • KOMMENTAR AF: Smillalilla  03. apr 2013 -kl.21:56

  0
  AnmeldHotNot

  Hvad så hvis man hader sig selv skær i sig selv, og virkelig mener at man burde være tynd det kan jeg ikke glemme og sige jeg elsker mig selv, DET ER IKKE SÅ ENKELT

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.21:46

  1
  AnmeldHotNot

  16:54 Jeg er også 12 år og jeg vejer 55 kg! Og jeg er altså ikke tyk! ;-) Tror bare du kan være rolig :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:41

  2
  AnmeldHotNot

  Hvis man kunne like den her artikel, så havde jeg gjordt det. ;)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:37

  1
  AnmeldHotNot

  Kæft et godt indlæg! hvad hedder bloggen? du er fantastisk

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:32

  0
  AnmeldHotNot

  Nok lyder det her mærkeligt, hate nu ikke.. Jeg har følt mig mere smukkere og værdsat efter jeg blev Directioner. Deres sange for mig virkelig til at føle at jeg er smuk og jeg er en pige man gerne vil have et forhold med. Jeg elsker jer drenge for at ha' gjort mit liv bedre<3 :')

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:25

  1
  AnmeldHotNot

  HOLD DA OP! Hvor er det godt skrevet<3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:25

  0
  AnmeldHotNot

  Ikk*

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:24

  3
  AnmeldHotNot

  Har diabetes og har fået en svaghed med når der står noget om det så græder jeg... Har været overvægtig i f''cking lang tid af mit liv og ikke bare en dælle...vejede 60 som 9 årig. :( tabte mig og fik diabetes... Og er fik "tyk" mere overhovedet jeg vejede 38 som 10 årig (da jeg fik det ) det var sq heller ikke sjovt.. Er 13 og vejer 63 ca. 1.68 h.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:18

  0
  AnmeldHotNot

  aarj, hvor er det supersejt du har skrevet det! Du har sikkert hjulpet mange (piger), da du skrev det :D ros til dig :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:15

  0
  AnmeldHotNot

  ros til den der har skrevet det:)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:05

  0
  AnmeldHotNot

  Og nej, jeg siger ikke, at alle med diabetes er overvægtige. Langt fra! Det er ment som et eksempel!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.20:04

  0
  AnmeldHotNot

  FUCKING ENIG !

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:49

  0
  AnmeldHotNot

  Kunne ikke være mere enig!! Seriøst er er der virkelig nogen der vil have en spiseforstyrrelse fordi at de tror at det er sejt!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:29

  -1
  AnmeldHotNot

  Det er selvfølgelig rigtigt det du skriver, men samtidig tror jeg ikke at blot denne blog vil hjælpe på folks synspunkt. Udseendet og ens udstråling fylder meget i vores verden, ikke kun når man prøver at få venner, men også til jobsamtaler osv. osv. - Igen: Det er en flot artikel du har fået skrevet.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:25

  1
  AnmeldHotNot

  17:42: hende der har skrevet det, mig, er ikke "skide tynd, flot og populær". Hunde blevet mobbet, har haft en Spiseforstyrrelse og er normalvægtig.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:24

  1
  AnmeldHotNot

  Ros til dig der har skrevet denne artikel! Den er super god :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:23

  3
  AnmeldHotNot

  så skal vi unge nok også prøve at tage andre mennsker på forsiden, det er altid tynde hvide modeller der er på forsiden

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:19

  0
  AnmeldHotNot

  og så er der os der ikke kan gå i det samme tøj som andre fordi det er alt for småt

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:03

  0
  AnmeldHotNot

  Meget god artikel mange gange ros til dig der har skrevet den ;) :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:01

  2
  AnmeldHotNot

  - Når det gælder dig selv, er det kun din egen mening som tæller! Og ikke andres!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.19:00

  0
  AnmeldHotNot

  men hvorfor lytte til dem? du følte dig jo ikke grim indtil nogen fortalte dig du var det. deres mening tæller ikke! hvad skal du bruge den til? Livet går videre! hold fast i alle de positive ord og giv slip på de negative. Ingen kan fortælle dig hvordan du skal være, se ud , ect. fordi de har intet at skulle have sagt alligevel!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:58

  0
  AnmeldHotNot

  - prøve at nedgøre en, og fortælle en at man ikke er god nok eller ser godt nok ud. Men det kan de overhovdet ikke vide! De synes måske ikke man er den bedste eller fantastisk, men på den anden side, så er der nogen mennesker som vil synes at du er det. Der er desværre så mange mennesker som skal være onde, gøre onde ting, sige onde ting ect.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:56

  0
  AnmeldHotNot

  eller den måde medierne mener man skal se ud, for at se perfekt ud) Men jeg tror egentlig at en stor grund til at unge ikke tør være sig selv, ikke har det godt med deres krop og bare udseende i det hele taget, er fordi folk er så dømmende! uanset hvad man gøre eller hvordan man ser ud, så vil der altid være nogen (desværre) som skal prøve at

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:54

  0
  AnmeldHotNot

  Her 110&% ening i det hele!!! Havde selv projektuge for ikke så længe siden, og der var det også mig som kom op med nøjagtig dette emne til min gruppe! Fordi det er et stort problem i samfundet, og det er løbet fuldstændig løbsk! Medierne har stor skyld i det også, da det kun virker som om at man er perfekt, hvis man ser perfekt ud (

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:44

  1
  AnmeldHotNot

  Hold da op! Fantastisk skrevet!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:44

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg har det godt med mig selv, problemt er bare at alle mine veninder altid kommer med bemærkning, hvor er jeg tyk, syntes du ikke? Mine lår er vildt fede... Århhh kan ikke holde ud at høre på det!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:38

  0
  AnmeldHotNot

  Helt enig 18:16 to under mig.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:33

  -2
  AnmeldHotNot

  jeg er næsten 13 og er cirka 1,74m høj. jeg vejer cirka 68kg jeg er ikke tilfreds med min krop for jeg har deler (og jeg er ikke bare en der tynd og siger jeg har deler) man kan se det på mig normalt. jeg prøver at dyrke mere sport men det er svært med en skade i knæet, så jeg må ikke løbe! HJÆLP MIG!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:16

  0
  AnmeldHotNot

  - men jeg kan lide den måde du tænker (18.16)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:16

  4
  AnmeldHotNot

  Bare fordi man gerne vil have en slank krop betyder jo ikke at man er på vej til e spiseforstyrelse. Sund kost og motion. Det er ikke mere enkelt. Men idéen om det perfekte er stadig noget lort.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:16

  -1
  AnmeldHotNot

  Jeg tror du glemmer det faktum at de fleste som udvikler en spiseforstyrrelse tror, de kan styre det. Der sidder selvsikre unge og tror de kan stoppe før kroppen viser de tegn, du har beskrevet, og din lille artikel vil ikke redde nogle liv, for de der allerede er så langt ude i en spiseforstyrrelse, stoppes ikke af et optimistisk stykke prosa

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:16

  0
  AnmeldHotNot

  17.53. Det er jo ikke deres sundheds sider der gør at folk får de spiseforstyrelser. Der er jo forskellige trænings programmer og andre forskellige ting, men de skriver hver gang: HUSK DER SKAL VÆRE PLADS DET DET SØDE! Så at sige at Vi unge er medskyldige i spiseforstyrelses problemerne, er lidt dumt. :-) No hate! :-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:12

  3
  AnmeldHotNot

  elsk dig selv; fuck jantheloven!!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:12

  0
  AnmeldHotNot

  Mig 18:11 har haft det og jeg vil ikke ende som hende hvad skal jeg gøre?

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:11

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg er en pige på 13 år og jeg er så ked af det for jeg græder vær aften når jeg går i seng fordi at jeg synes at jeg er for tyk og jeg prøver at spise sundt og lidt usundt men jeg føler at jeg ikke kan bevæge mig når jeg har spist og så tænker jeg at jeg tager 1000 kg på. Min bedste veninde har haft spiseforstyrrelse og jeg har set vor dårligt hun

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:02

  4
  AnmeldHotNot

  Jeg er 13 år, 1.56 høj og vejer 43 kilo, jeg er 100 procent tilfreds med mig selv, fordi jeg er som jeg er, og hvis jeg så anderledes ud, eller vejede noget andet, ville jeg ikke være mig :) "Hvis du ikke elsker dig selv, så kan du heller ikke regne med at andre gør det"

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.18:00

  0
  AnmeldHotNot

  Flot skrevet :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:59

  0
  AnmeldHotNot

  17:53 ja er meget enig

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:53

  0
  AnmeldHotNot

  Og det er derfor viunge skal stoppe med at lave sundhedssider!:)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:45

  1
  AnmeldHotNot

  det er så rigtigt og mega fedt billede<3 jeg er så f*cking træt af alle de der programmer som Topmodel, de er så tynde allesammen og dommerne skal altid være sådan "DU har taget på" og så skal de tabe sig. Jeg er seriøst træt af det, jeg har altid ønsket mig at være sådan én du ved, en prinsesse-perfekt men jeg har forstået det nu<3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:42

  -7
  AnmeldHotNot

  oh god, Hende der har skrevet det er sikkert selv over tynd, skide flot og mega populær. Hun kan ikke udtale sig om noget hun ikke ved noget om.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:40

  4
  AnmeldHotNot

  Den bedste artikel her på siden NOGENSINDE. Dette er emnet jeg har valgt til min projektopgave, og kan ikke være mere enig! Super godt indlæg og virkelig godt formuleret :-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:39

  3
  AnmeldHotNot

  Jeg er så provokeret lige nu!...

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:33

  3
  AnmeldHotNot

  ...type. Jeg har selv type 1 og er IKKE tyk. Jeg synes folk får et helt forkert indblik på diabetikere. I denne artikel bliver man på en måde stemplet tyk...

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:31

  5
  AnmeldHotNot

  Jeg godt om det indtil andet afsnit under "drop hysteriet". Det fik jeg faktisk et lille stik i hjertet. Bare fordi man har diabetes betyder det ikke at man er tyk! Der findes 2 typer: type 1 får man uden rigtig nogen grund(så der skal man ikke gå på slankekur). Type 2 får man hvis man er overvægtig, og det er oftest ældre mennesker der får den...

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:31

  0
  AnmeldHotNot

  Mig 17:30 har haft det og jeg vil ikke ende som hende hvad skal jeg gøre?

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:30

  -1
  AnmeldHotNot

  Til jer der siger at det her er latterligt: Begrund hvorfor!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:30

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg er en pige på 13 år og jeg er så ked af det for jeg græder vær aften når jeg går i seng fordi at jeg synes at jeg er for tyk og jeg prøver at spise sundt og lidt usundt men jeg føler at jeg ikke kan bevæge mig når jeg har spist og så tænker jeg at jeg tager 1000 kg på. Min bedste veninde har haft spiseforstyrrelse og jeg har set vor dårligt hun

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:26

  0
  AnmeldHotNot

  Godt skrevet :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:22

  0
  AnmeldHotNot

  Fantastisk skrevet! Står klart på din side :-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:17

  0
  AnmeldHotNot

  Kan simpelthen ikke være mere enig! Rigtig godt indlæg, og flot formuleret :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:17

  1
  AnmeldHotNot

  Mig nedrunder. Har lidt tåre i øjene... Jeg mener det, hun må være en helt fantastisk veninde :')

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:14

  1
  AnmeldHotNot

  Hold da op... Mega godt skrevet det er helt sindssygt, jeg læste den lige for 2 min. Siden. Jeg gik hen til mit spejl og sagde 3 ting jeg kan lide ved mig har det så meget bedre nu. Har selv lidt svært med min vægt jeg svinger ret den ene dag vejer jeg 45 kg. Her til morgen 38 kg. Er jeg er 1.59 meter. Tusind tak. Mange mange tak :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:12

  0
  AnmeldHotNot

  17.01 Det er kun vis man er voksen. Det gælder ikke for børn i vores alder :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:03

  0
  AnmeldHotNot

  (fortsættelse)...at jeg bare MÅ eje de der sneakers og DE der bukser og DEN der trøje osv osv.. jeg synes det er belastende, da jeg slet ikke har råd til alt det, og jeg har ikke overskud til at træne :( Så jeg er enig med det meste du skriver. Ville ønske folk ikke gik så meget op i udseende.. :-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:02

  1
  AnmeldHotNot

  Hvorfor skriver ViUnge altid som om at man kun har det dårligt med sin krop, når maner overvægtig? Er pisse træt af at i ikke bare kan skrive ét indlæg om hvordan det er at være for tynd, og hvad man kan gøre for at tage på. Der er sørme også mange der "kæmper" med at veje for lidt! Jeg ved godt at det ikke har noget at gøre med det er indlæg..

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:02

  0
  AnmeldHotNot

  Det er mig, der har skrevet det, og tusind tak til alle, der har læst det! Tak til jer, der har valgt at tænke mere over selvværd og idealer nu. Til jer, der skriver, at en spiseforstyrrelse er psykisk og jeg skal researche før jeg skriver. Jeg ved godt det er meget psykisk, og jeg har undersøgt. Flere udtaler at samfundets idealer også spiller ind

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:02

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg er både enig og uenig. Jeg mener ikke at det passer, at ALLE dømmer folk kun på undseendet, jeg har massere af venner, som ikke har en perfekt krop - det har jeg heller ikke selv. Jeg er selv her for tiden begyndt at gå virkelig meget op i min krop, ikke at jeg vil tabe mig, men jeg vil have faste former og jeg tænker virkelig meget over at..

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.17:01

  0
  AnmeldHotNot

  Til jer der spørger om jeres vægt er normal. I første omgang kan I måle jeres BMI - hvis ikke I føler for det, så har jeg hørt fra min læge, at man betegnes som overvægtig, når ens vægt(i kg.) er højere end din højde(efter den første meter). F.eks. er jeg 1.64 høj, derfor ville jeg betegnes som overvægtig, når jeg når over 64 kg. :-)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:56

  1
  AnmeldHotNot

  jeg elsker den pige der har sat det her ind<3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:56

  0
  AnmeldHotNot

  Jeg vil ikke sige jeg har anoreksi, men jeg vil ikke spise fordi jeg synes jeg er tyk.. Man kan ikke lade værre, men gør det meget..

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:54

  2
  AnmeldHotNot

  jeg vejer 47 kilo og er 12 år, er det normalt??:-(

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:49

  3
  AnmeldHotNot

  Endelig en der taler fornuftigt! Tommel op! :D

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:49

  2
  AnmeldHotNot

  Meget god artikel! Lang, men god!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:47

  1
  AnmeldHotNot

  Fortsættelse: (haha surprise!) men jeg har et højt stofskifte og kan derfor spise rigtig meget uden at tage på..... :) Så jer piger der har lidt former, i er ikke tykke! Jeg går ikke efter kurver men heller ikke efter at være Victorias Secret model...... Siger blot at i alle skal være tilfredse med jeres krop! :)) <3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:47

  2
  AnmeldHotNot

  Virkelig klog person der har skrevet det! Det gør ihvertfald at jeg vil tænke mig en ekstra gang om, inden jeg begynder at svine mig selv og mit udseende til.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:45

  0
  AnmeldHotNot

  Wow, det der lyder præcis lige som mig :) SÅ enig, det er også altid det jeg siger til mine veninder<3

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:44

  0
  AnmeldHotNot

  SÅDAN!!!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:44

  2
  AnmeldHotNot

  Jeg blev engang kaldt anoreksi-barnaf mine veninder (self bare for sjov) men det var slet ikke sjovt! Det siger man da ikke, ikke engang for sjov! :( Jeg blev rigtig ked af det, men skjulte det bare....... Jeg har kunne huske det lige siden, og jeg tænker nogle gange for mign selv at jeg er for tynd! Jeg eeeeeelsker mad og kan slet ikke leve uden,

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:44

  0
  AnmeldHotNot

  hold da op

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:43

  0
  AnmeldHotNot

  16:39 - du har kun delvist ret. Jeg har et nært familiemedlem, som fik en spiseforstyrrelse i en ung alder. For hende handlede det ikke om kontrol. Det handlede delvist om opmærksomhed, men altså også til dels det perfekte kropsideal. Medierne brander det perfekte kropsideal så voldsomt, og det påvirker mange. Så hun er ikke helt galt afmarcheret.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:42

  0
  AnmeldHotNot

  Godt gået Vi Unge. Tommel Op.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:42

  2
  AnmeldHotNot

  jeg vejer 78kg og er 17 år...........

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:37

  0
  AnmeldHotNot

  genial pige!

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:29

  0
  AnmeldHotNot

  at du motionere når du kan - f.eks. gå lidt rundt i et frikvarter, spise hjemmelavet mad - du må jo stadig gerne spise fastfood, der er bare mere næring og vitaminer i hjemmelavet mad og husk nu at man godt må spise lidt slik nu og da.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:24

  0
  AnmeldHotNot

  også stresse totalt over at huske at gøre alt og samtidig passe ens skole/job? Forslagene kan også misforstås og føre til en spiseforstyrrelse, som også lægges et pres på. Man skal leve "ekstremt"sundt men hvis man kalder det en spiseforstyrrelse, så er det en sygdom og skal stoppes. Ja, du MÅ GODT leve sundt, som betyder (i mit hoved) -fortsættes

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:21

  0
  AnmeldHotNot

  Virkelig godt indlæg!!! Det fortæller så meget om vores samfund nu til dags. Jeg har selv fået det syn på samfundet at vi alle åbenbart skal have en mindre spiseforstyrrelse. Vi skal motionere mere, stå mere op, spise mindre, sove mere, tænke over hvad vi spiser. Det er selvfølgelig nogle fine forslag til et sundt liv, men vil man ikke -fortsættes

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:13

  0
  AnmeldHotNot

  wow, den her pige er genial :)

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.16:10

  6
  AnmeldHotNot

  Perfekt er kedeligt.

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.15:52

  -1
  AnmeldHotNot

  Hader når folk kun tænker på deres udseende og hvor meget de skal tabe af kilo

 • KOMMENTAR AF: ANONYM  03. apr 2013 -kl.15:50

  6
  AnmeldHotNot

  Jeg tror aldrig, jeg har følt mig så godt tilpas ved at læse et indlæg før! Hold da fast, hvor er du dygtig til at skrive og du har helt ret i alt, jeg vil virkeligt prøve at leve med et bedre selvværd nu! :)

Årsag til at indlægget bør slettes:


Hvem vil du helst til koncert med?

#
#
#
#
#
#
#
#
#