Mad & opskrifter

Sunde boller til madpakken

Af Susanne Palmquist. Foto: Anders Schønnemann 16. november 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du opskriften på nogle superlækre og sunde boller, som du kan have med i madpakken.

Din madpakke bliver meget mere lækker, hvis du har noget lækkert brød med. Her får du opskriften på nogle superlækre, skønne og sunde boller.

Det skal du bruge til sunde boller: [faktaBox]
200 g hakket frosset spinat
2½ dl kogende vand
2 tsk. salt
1 dl cultura
50 g gær
2 spsk. rapsolie (eller anden olie)
150 g revne gulerødder (2-3 stk.)
1 dl solsikkekerner
1½ dl rugmel
7½-8 dl hvedemel

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sunde boller - sådan gør du:
Kom spinatkuglerne i en stor skål, og hæld kogende vand over. Rør rundt, til spinaten er optøet. Rør cultura og salt i. Smuldr gæren, og rør den i.

Put revne gulerødder, olie, solsikkekerner og rugmel i, og rør godt rundt. Kom hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, men den skal ikke være våd.

Rør rundt i et par minutter. Lad dejen til de sunde boller hæve under et viskestykke i 15 minutter.

Tag en stor ske, og dyp den i mel. Form nogle store boller, og sæt dem på en plade med bagepapir. Drys lidt mel eller solsikkekerner over bollerne.

Lad dine sunde boller hæve i 20 minutter. Bag de sunde boller midt i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Lad dine sunde boller køle af på en rist.

Flere lækre opskrifter:

croissanter, opskrifter, bage, kager, lækkersulten, morgenmad
opskrifter, muffins, sunde boller, morgenboller, mellemmåltid

MestLæste